3D-appen Blender finns nu på Microsoft Store – gratis till Windows 10

blender-3d-logo

Blender är en applikation för att skapa 3D-animationer och figurer. Applikationen används av många professionella artister – och finns nu att ladda ner direkt från Microsoft Store.


Normalt laddas Blender ner från Blender.org, men nu finns den äntligen att ta hem från den officiella appbutiken i Windows 10. Uppladdaren där är Blender Foundation och det är verifierat att det är den officiella appen.

Det är bara en av många appar på Microsoft Store som är mer välkänd och erkänd av användarna. Sen tidigare hittar vi bland annat Slack, Spotify och Evernote i butiken. Och nu senast lades Adobe Photoshop Elements 2019 till också.

Skapa realistiska 3D-animationer med Blender

Enligt beskrivningen till Blender i Microsoft Store kan appen användas till att skapa ultrarealistiska renderingar. Du kan skapa, omvandla, skulptera och redigera dina modeller med enkelhet (nåja, det där är ju givetvis väldigt relativt).

Blender är helt gratis att ladda ner och använda. 3D-verktyget finns att använda på Windows, macOS och Linux. Du kan ladda ner den senaste versionen via Microsoft Store, Blender.org eller Steam. Det finns även källkod för den mest vågade och kunniga av användarna.


I skrivande stund är senate versionen Blender 2.79b med fler än 900 buggfixar totalt. Notera att version 2.79 är huvudversionen som släpptes i september 2017. Sedan dess har 2.79a och 2.79b släppts med underhållsfixar.

Läs mer om Blender och vad appen kan göra för dig via den officiella webbsajten.