Apple minskar produktionen av iPhone XR och iPhone XS

apple-iphones-2018-xr-xs-max

Enligt uppgifter från Wall Street Journal har Apple minskat produktionen av iPhone XR och iPhone XS. Anledningen ska vara att efterfrågan inte nådde förväntningarna hos Apple.


Apple har satsat stort på sina nya mobiltelefoner iPhone XR, XS och XS Max. Lite väl stort verkar det som eftersom de två billigare modellerna inte säljer så bra som Apple förväntat sig.

Enligt rapporten från Wall Street Journal kan produktionen av iPhone XR minska med en tredjedel. Hur mycket iPhone XS och eventuellt XS Max minskas förtäljer inte rapporten.

En anonym underleverantör till Apple säger att det är mycket riskabelt att göra affärer med företaget. Anledningen? Apple lovar mycket men drar sig inte för att stoppa ett avtal när det inte går som de vill.

Försäljningen av iPhones når inte målen

När Apple tidigare i november avslöjade att försäljningen inte nådde Wall Streets förväntningar så dök aktievärdet. Och därefter kom nyheten att Apple inte längre tänker avslöja hur många iPhones de säljer.


Det är inte förvånande att Apple drar öronen åt sig och inte vill prata siffror framöver. Den globala försäljningen av mobiltelefoner minskar och Apple riskerar att dras med sämre siffror de kommande åren.

Även om antalet sålda telefoner skulle minska så betyder knappast att Apples kassa minskar. Företaget tjänar fortfarande absolut mest av alla tillverkare. Trots att både Samsung och Huawei säljer fler mobiltelefoner idag.