Dela filer snabbare med OneDrive och Skype i mobilen

Skype Logo

Dela dina filer från OneDrive sömlöst med Skype. Den nya delningen sker direkt i chatten och funktionen rullar ut till användarna inom kort.


Det är numera superenkelt att dela filer från OneDrive med användare på Skype. Öppna en chatt med den som ska ta emot filerna, klicka på plus-ikonen vid botten på appen och välja ”Content & Tools”. Därefter OneDrive.

När du sedan har valt dina filer skapas en länk som du kan skicka via chatten. När mottagaren klickar på länken öppnas ett fönster så att filerna blir åtkomliga. Du slipper alltså skicka de faktiska filerna, vilket är klart mer praktiskt.

Om mottagaren har OneDrive-appen installerad på sin enhet kommer denna att öppnas istället för ett webbläsarfönster. I båda kan de flesta dokument och bilder förhandsgranskas innan de laddas ner till mobil eller dator.

Paypal-stöd på gång till Skype

Det är inte bara stöd delning av filer från OneDrive som är på gång. Snart kan du även skicka och ta emot betalning via Paypal, direkt från Skype. Dessutom stöds Skype-samtal direkt via smarta högtalare från Amazon. Exempelvis Amazon Echo Show, Echo och Echo Dot.


Microsoft förbättrar ständigt sitt ekosystem av tjänster och appar. Skype har de senaste månaderna fått en rad tunga förbättringar som gjort meddelandetjänsten mycket bättre. Inte minst på mobiltelefonen.

Använder du Skype och vad tycker du om den senaste tidens ändringar och förbättringar? Skriv en kommentar och berätta – vad är bäst och vad är sämst med Skype idag?