Tibber Pulse KM för Kamstrup är släppt

Tibber Pulse KM

Nu kan du köpa Tibber Pulse KM för Kamstrup. Realtidsmätaren för hur mycket el din bostad förbrukar ger en smart och tydlig insyn direkt via mobiltelefonen. Allt som behövs är en elcentral från Kamstrup och Pulse KM-mätaren.

Pulse-mätarna från Tibber

Tibber har idag två mätare för den nordiska marknaden. Det som skiljer dem åt är vilken typ av port på elcentralen som stöds. Mätarna klarar en av följande:

  • P1 / RJ12
  • HAN / RJ45

För att använda en Pulse-mätare krävs att elcentralen har en upplåst port för realtidsmätare. Sen är det bara att ansluta mätaren, ladda ner Tibber-appen och köra igång.

Den nya mätaren är anpassad för Kamstrup Omnipower-mätarna och fungerar endast med dessa.

Lästips: Homevolt från Tibber – lagra el hemma

Tibber Pulse KM

Det här klarar Tibber Pulse KM

Om du har en smart laddbox kan du använda Tibber Pulse KM för att lastbalansera din förbrukning. Det är viktigt om du exempelvis har en elbil ansluten till din bostad.

Du kan även se realtidsförbrukning direkt i Tibber-appen. Eller, nästan i alla fall. Var tionde sekund uppdateras informationen i appen, vilket får sägas vara nära nog.

För att använda Tibber Pulse KM måste du först ha Tibber-appen installerad på din mobiltelefon. Stöd för dator eller webb finns inte. Via inställningarna där kopplar du mätaren till ditt WiFi-nätverk och sen är du igång.

I appen kan du välja att se förbrukningen de senaste 5 eller 60 minuterna, senaste 6 timmarna eller det gångna dygnet (löpande). Du kan även se mängden el du har köpt.

Tibber Pulse KM behöver ingen extra strömförsörjning. Den får all ström som behövs via porten i din elcentral.

Pris på Tibber Pulse KM

Tibber Pulse KM kostar 995 kronor inklusive moms när du köper den via Tibber och är kund hos elbolaget.

Är du inte kund hos elbolaget kan du fortfarande köpa den, men då kostar mätaren 1 295 kronor inklusive moms.

Lästips: Tibber höjer månadspriset med 25 %

Viktigt om du INTE är Tibber-kund

Viktigt att tänka på för dig som INTE är kund hos Tibber: Du kan inte se någon historik i appen om du inte är elkund hos elbolaget. Du får som mest en 24-timmars förbrukningshistorik, men mer än så visas inte.

Om du vill ha koll på din förbrukning och har en annan leverantör av elen så kan Tibber-mätarna vara värda att köpa ändå, men vårt råd är att kolla begagnatmarknaden först.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.