Störst missnöje kring iPhone 15 Pro

Apple iPhone 15 Pro Max

Om du ska köpa en ny mobiltelefon och har spanat in senaste iPhone 15 Pro kanske det är läge att kolla på någon annan modell. Det är nämligen den iPhone som har störst missnöje bland användarna enligt en ny undersökning.

Så mycket sämre är iPhone 15 Pro

Det är PerfectTrec som har utfört undersökningen och enligt deras siffror har kundnöjdheten kring iPhone 15 Pro minskat från 73,5 till 66 procent på kort tid.

Det betyder att modellen inte bara är den minst uppskattade iPhone 15-modellen, utan den sämst omtyckta Pro-modellen någonsin från Apple.

Mest omtyckte är iPhone 15 som är instegsmodellen med lägst pris och de mest grundläggande funktionerna. Följt av iPhone 15 Plus och iPhone 15 Pro Max.

Därför upplevs iPhone 15 Pro som sämre

Det finns flera anledningar till varför iPhone 15 Pro upplevs som den sämsta modellen hittills.

Framför allt är det klagomål som rör dålig batteritid, upplevt små och få uppgraderingar från tidigare Pro-modeller och kritik kring den fysiska designen.

Ett designfel som många lyfter fram är att kameramodulen är så prominent och utstickande. Linserna till kamerorna gör att kameran inte kan ligga plant mot en plattyta, om du inte har ett skal på telefonen.

iPhone 14 Pro Max
iPhone 14 Pro är ett fantastiskt bra alternativ med en lägre kostnad. Foto: Victor Serban, Unsplash

Är iPhone 15 Pro en dålig mobiltelefon?

Nej, absolut inte. Tvärt om så är det en riktigt bra mobiltelefon som kommer att ge dig många fördelar. Men priset är högt och kanske är det en summa som du inte är beredd att ge för vad du får – precis som med allt annat man kan köpa.

Med iPhone 15 Pro får du en av marknadens snabbaste mobiltelefoner, riktigt bra kameror och en utmärkt skärm för både film, spel och annat. Det är en modell som erbjuder det senaste av vad Apple har att erbjuda, till ett premiumpris.

Om du vill ha allt som telefonen erbjuder, men få ner kostnaden och kan vänta lite så är det iPhone 16 Pro som gäller. Den modellen väntas komma kring oktober månad, så det dröjer. Alternativt måste du kolla begagnatmarknaden för en lägre kostnad.

Så gjordes undersökningen

Alla undersökningar ska tas med en nypa salt eftersom de inte ger en komplett bild av sanningen. Det är helt enkelt inte möjligt eftersom de subjektiva åsikterna hos användarna inte nödvändigtvis matchar hur dina tankar är om samma produkt.

Med det sagt så går det att urskilja mönster i beteenden och tycken, framför allt om man läser de många recensioner som gjorts på telefonerna. Och det är precis vad PerfectRec har gjort.

De har skannat internet på recensioner om de fyra mobiltelefonerna i iPhone 15-serien och summerat vad användarna skriver.

Du hittar alla siffror och hela undersökningen här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.