Tibber höjer månadspriset med 25 % den 1 juli 2023

Glödlampa
Foto: Alexander Jawfox, Unsplash

Tibber höjer priset med 10 kronor den 1 juli 2023. Det skriver elbolaget på sin webbsajt och i ett meddelande som skickas ut till alla befintliga kunder.

Det gamla priset var 39 kronor per månad och höjningen ökar priset med 10 kronor till 49 kronor per månad. Anledningen till höjningen ska vara att Tibber vill kunna fortsätta utveckla och förnya sina tjänster för att ge kunderna en bättre upplevelse och mer värde.

Månadsavgiften används för att täcka utgifter som ligger utanför de ordinarie kostnaderna för elhandel. Det inkluderar bland annat hjälp från Tibbers support, utveckling av nya funktioner i Tibber-appen för din mobil samt smarta integrationer i hemmet.

En annan anledning är den höga inflationen under 2022 och faktumet att månadsavgiften inte har höjts sedan 2016.

Alla befintliga kunder meddelas 60 dagar innan prishöjningen genomförs. Den nya månadsavgiften visas därefter på nästkommande faktura.

Notera att samtliga kunder, gamla som nya, omfattas av prishöjningen. Tibber gör alltså ingen skillnad på om du varit kund i 10 år eller precis tecknat ett nytt avtal. Om du accepterar det nya priset kan du köra på som vanligt, men om du vill byta operatör så är det minst 15 dagars väntan innan din nya leverantör kan ta över från Tibber.

Tibber har ingen uppsägningstid eller bindningstid. Du kan byta elleverantör när som helst. De erbjuder inga rabatter eller kampanjerbjudanden.

Läs mer om nyheten hos Tibber här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.