Podcasts på YouTube Music

google youtube music promo 2019

Spotify har länge betraktat podcasts som en viktig faktor för att locka lyssnare och nu har Google också hakat på trenden. Youtube Music kommer nu att officiellt erbjuda podcasts och rullar ut funktionen i USA enligt The Verge.

Podcastskapare 🎙, välkomna till @YouTubeMusic 🤩✨ nu är poddar som laddas upp på YouTube tillgängliga för on-demand, offline och bakgrundslyssning på YouTube Music i USA 🇺🇸

Youtube avslöjade på ett evenemang i februari, som arrangerades av The Verge, att man planerade att satsa på podcasts. Nu lanseras funktionen på allvar och även om den i början endast kommer att finnas tillgänglig i USA, förväntas fler länder ansluta sig inom kort.

Det finns just nu inga uppgifter om när podcasts på YouTube Music släpps i Sverige.

En särskild flik för podcasts – både ljud- och videoprogram – kommer att skapas i Youtube Music-appen, och uppdateringar finns nu tillgängliga för IOS, Android och webbläsare.

Om du inte redan har YouTube Music-appen för mobilen så hittar du den här:

För att använda appen krävs att du har en prenumeration som kostar några tior varje månad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.