EarPods med USB-C – släpps hösten 2023

apple earpods

Apple har påbörjat massproduktionen av EarPods med USB-C. Det säger nya uppgifter som pekar på att hörlurarna kan släppas samtidigt med iPhone 15-serien som kommer under hösten 2023.

Idag kan du köpa två varianter av EarPods-lurarna med Lightning– alternativt 3,5mm-kontakt. Båda kostar just nu 270 kronor om du köper via Apples officiella webbutik. Apple har även den dyrare In-Ear-modellen som kostar 1 150 kronor.

Med övergången till USB-C så tvingas Apple till förändringar över hela sitt produktsortiment. Från mobiltelefoner till tillbehör, datorer, surfplattor och annat behöver i längden ersätta Lightning med USB-C.

Apple har tidigare öppet kritiserat kravet på USB-C men tvingas i slutändan rätta sig efter regeländringarna som påverkar alla tillverkare som vill sälja sina produkter inom EU-regionen.

Vi får räkna med att det blir en rejäl dongel-fest i höst när iPhone 15-serien är släppt då många garanterat kommer försöka behålla sina gamla Lightning-tillbehör så långt det bara går.

Mer information följer om EarPods med USB-C när det finns. Artikeln uppdateras löpande.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.