Thunderbird 68: Främst buggfixar och optimeringar

Mozilla Thunderbird Logo 2019

Thunderbird 68 är släppt. Den nya versionen av populära e-postklienten har en rad förbättringar – bland annat fixar till gränssnittet och förbättrat mörker läge.


Vilka nyheter finns i Thunderbird 68?

  • 12 nya funktioner och förbättringar
  • 20 optimeringar och justeringar
  • 11 buggfixar och problemlösningar

Totalt har 43 ändringar gjorts med Thunderbird 68. Av dessa är det några som utmärker sig lite extra.

Bland annat en ny, omarbetad meny som i en kolumn samlar alla menyval. Enligt utvecklare har användandet av ikoner och avgränsare optimerats för att göra menyn smidigare och enklare att använda.

En annan välkommen förbättring är att inställningarna nu öppnar i en separat flik. Tidigare öppnades den som en dialogruta, vilken inte kunde tabbas bort utan var tvungen att stängas om man ville använd Thunderbird.

Om du startar en äldre version av Thunderbird så kan e-postklienten varna för detta och dessutom vägra öppna viss profiler. Det skyddar din data så att informationen inte blir korrupt.


Andra förbättringar är ett utökat mörkt läge, du kan nu markera alla mappar på ett konto som lästa och gränssnittet vid installation av tillägg har optimerats.

Vidare kan bifogade filer som lagts till som fillänkar nu länkas igen, istället för ladda upp dem.

Se hela listan över förändringar i Thunderbird 68 här.

Utmärker sig Thunderbird 68 över tidigare versioner?

Nej, Thunderbird 68 kan beskrivas som en mindre uppdatering med få nämnvärda nyheter.

43 nyheter låter kanske stort, men för de flesta kommer de flesta nyheterna gå dem helt förbi utan att göra något större intryck.

Snarare handlar det om att ett litet antal användare med specifika behov märker skillnad mot tidigare Thunderbird-versioner.

Här hittar du Thunderbird 68 till Windows / macOS / Linux

I skrivande stund går det inte att uppdatera tidigare versioner av Thunderbird till Thunderbird 68.

För att använda nya versionen kan du använda någon av ovanstående länkar för att ladda ner en installationsfil till din dator. Därefter uppdateras din befintliga installation till Thunderbird 68.

Enligt utvecklaren kommer Thunderbird 68.1 att erbjuda möjlighet till direkt-uppdatering via e-postklienten – men med 68.0 är det alltså inte möjligt.

Det här kommer med Thunderbird 69

Går du och väntar på nästa större uppdatering? Thunderbird 69 släpptes i en första beta-version den 26 juli 2019 och finns idag som en fjärde beta.

Den enda större nyheten med Thunderbird 69 är i skrivande stund konfigurering av Exchange-konton med Office 365. Konfigureringen kan göras med ett tillägg i Thunderbird 68, men nu letar sig funktionen in i själva appen.

Utöver den nyheten så har Thunderbird 69 främst en rad buggfixar för gränssnittet. Håll ögonen på vår webbsajt för mer information om Thunderbird 69 när versionen släpps under senare delen på 2019.