The Witcher 3 släpps till Nintendo Switch

nintendo switch the witcher 3

The Witcher 3 släpps till Nintendo Switch. Nyheten presenterades under spelmässan E3 2019 och kom som ett blixtnedslag helt utan förvarning. Frågan är bara – hur mycket måste man kompromissa måste göras för att lyckas?

The Witcher 3 är ett av de absolut bästa RPG-spelen som någonsin har släppts. Spelet är mycket omfattande med en stor yta att röra sig på, mängder av uppdrag och riktigt snygg grafik.

Spelet kommer till sin absoluta rätt på spelkonsoler som Xbox One X och Playstation 4 Pro. De har kraften att verkligen få grafiken att visa sig från sin bästa sida.

Frågan är egentligen hur utvecklaren CD Projekt Red planerar att göra på Nintendo Switch. En spelkonsol som inte ens kan matcha Xbox One och Playstation 4 i fråga om kraft. Speciellt inte handhållen utan en kontinuerlig strömförsörjning.

The Witcher 3 kan köras i maximalt 4K-upplösning på Xbox One X och Playstation 4 Pro. Nintendo Switch är begränsad till 1080p med 60 bilder per sekund som bäst, men spel som The Legend of Zelda: Breath of the Wild kör ändå i låga 900p med 30 bilder per sekund.


Och med tanke på hur krävande The Witcher 3 kan vi bara föreställa oss vilka kompromisser som måste göras. Sämre texturer och grafiska effekter är garanterade, däremot lär berättelsen och alla uppdrag vara identisk med andra varianter av spelet.

Det ska bli väldigt spännande att se vad CD Projekt Red kan göra till Switch-konsolen.

Hur tror du att det blir med The Witcher 3 till Nintendo Switch? För många kompromisser för att det ska fungera, eller tror du det kommer att fungera utmärkt även med begränsad prestanda? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.