Nya iPhone XR för 2019 får större batteri enligt rykte

apple-iphone-xr

Nästa generations iPhone XR kommer att ha längre batteritid än befintliga modellen med samma namn. Och då har iPhone XR redan bäst batteritid av alla iPhone-modeller på marknaden idag.

Uppgiften kommer från koreanska webbsajten The Elec som påstår att batteriet kapacitet ökar nämnvärt. Mer specifikt med 5,7 procent om vi ska tro uppgifterna som finns idag.


Befintliga iPhone XR har en batterikapacitet på 2 942 mAh. Nya modellen kommer att ha ett batteri på 3 110 mAh. Och massproduktionen ska vara i full gång enligt The Elec.

Tillverkningen av själva batteriet sker i fabriker från Ameperx Technology Limited. Inkapslingen och förpackningen görs av ett annat kinesiska företag, nämligen Huapu Technology.

Nämnvärt är att 3 110 mAh inte är största batteriet i Apples telefoner. Faktum är att iPhone XS Max har ett som är snäppet vassare med 3 174 mAh, dock har den modellen en sämre batteritid än iPhone XR.

Tidigare i april avslöjade analytikern Ming-Chi Kuo följande ökningar av batterikapaciteten:

  • iPhone XS: Upp till 20-25 procent
  • iPhone XS Max: Upp till 10-15 procent
  • iPhone XR: Upp till 5 procent

Anledningen till ökningen säger Ming-Chi Kuo har med den trådlösa tvåvägsladdningen att göra. Man ska nämligen kunna ladda exempelvis Apple Watch bara genom att lägga smartklockan på en iPhone från 2019 eller senare.

Lanseringen av nya iPhone-modellerna väntas ske under september månad.

Nämnvärt är att The Elec knappast är känd för att släppa tillförlitliga uppgifter om Apple-produkter. Du bör ta allt ovanstående med en rejäl nypa salt, även om Ming-Chi Kuo har visat sig hyggligt duktig på att förutspå framtida Apple-lanseringar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.