The Last of Us Part 1 släpps till PC – här är datumet

Last of Us Part 1

Äntligen är det bekräftat att storspelet The Last of Us Part 1 kommer till Windows-datorer. Och samtidigt som spelet presenterades för PC så passade spelstudion Naughty Dog på att avslöja lanseringsdatumet.

Lästips: Systemkraven för The Last of Us Part 1 på PC

Remake-versionen av The Last of Us Part 1 är en utgåva av det klassiska och hyllade spelet som fått lika mycket hyllningar som kritik. Spelets lyfts framför sina fantastiska berättelse (som är helt orörd från originalspelet) och den nya, omarbetade grafiken för PS5 som är klart förbättrad.

Samtidigt har det höjts många kritiska röster som varit rejält uppretade över att spelet släpptes till fullpris likt vilket annat, nytt AAA-spel som helst för Playstation 5. Speciellt då det redan finns en förbättrad version för Playstation 4 kallad ”Remastered” som släpptes under 2013.

The Last of Us
En illustration till The Last of Us Part 1 ”Remastered” från 2013.

Även PC-versionen kommer att kosta dig en skön slant. Hela 60 euro faktiskt, vilket omräknat blir cirka 650 kronor när du köper spelet via Steam.

Förköper du spelet innan det släpps den 3 mars 2023 så får du några extra prylar som hjälper dig längs vägen. Bland annat följande:

  • Uppgraderingspoäng som gör att du kan förbättra din karaktärs förmågor snabbare under berättelsens gång.
  • Vapentillbehör som gör att du kan uppgradera dina vapen snabbare under berättelsens gång.

Bland förbättringarna som alla får – oavsett när de köper spelet – hittar vi stora, grafiska förbättringar, optimerad AI som har blivit smartare och omarbetat ljud som känner mer naturtroget. Naughty Dog har även lagt till fullt stöd för DualSense-kontrollen och hjälpmedelsinställningar för den som behöver assistans när de spelar.

Den introducerande videon till The Last of Us Part 1 för PC.

The Last of Us-serien är en av de absolut bästa för Playstation-konsolerna och det är fantastiskt kul att den även kommer till PC. Om du inte har testat något av spelen tidigare så vill du absolut skaffa det, oavsett om det är till din Windows-dator eller spelkonsolen.

Berättelsen till The Last of Us Part 1 och 2 tar dig på en lika magisk och spännande resa som den är skräckingjutande och intensiv. Du får ta dig an en apokalyptisk framtidsvärld där fienderna inte bara är människor, utan även zombie-liknande varelser gör allt för att komma åt dig.

Du axlar rollen som smugglaren Joel som tar sig an ett uppdrag som inte liknar något annat han gjort tidigare. På sin färd tar han flickan Ellie under sina vingar och tillsammans får du en upplevelse som inte går att beskriva med ord. Du måste uppleva den helt enkelt.

Ett tips är att inte missa filmatiseringen av The Last of Us. Den kommer till filmtjänsten HBO tidigt under 2023 och har bland annat Pedro Pascal i huvudrollen som Joel och Bella Ramsey spelar Ellie.

Den första säsongen bjuder på tio avsnitt och via länken ovan ser du den första, spännande trailern som avslöjar lite av vad våra apokalyps-hjältar möter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.