Last of Us Part 1 Remake är INTE en ”cash grab”

Last of Us Part 1

När Last of Us Part 1 Remake presenterades så lät inte kritiken vänta. På internet ventilerade mängder av gamers sin ilska över spelets skyhöga prislapp och kallar Remake-versionen för ett ”cash grab”.

Last of Us Part 1 Remake är en omarbetad version av originalspelet från 2013 – som redan har släppts i en PS4-förbättrad Remastered-version av den första version av PS3-versionen.

Den officiella podden om The Last of Us-serien – här är den

All grafik och animationerna är förbättrade för att fungera optimalt på Playstation 5. Dessutom har ljudet fixats till för att ge en bättre upplevelse på hembiosystem.

Att Last of Us Part 1 Remake skulle vara en ”cash grab” är inget spelstudion bakom spelet håller med om. Åtminstone inte animeraren Robert Morrison som försvarar spelet på Twitter.

I en serie tweets på sajten så skriver han att det är det ”mest noggrant byggda och skapade projekt” som han någonsin sett eller varit delaktig i.

Robert säger också att spelet skapas med ”den högsta nivån av omsorg och öga för detaljer”.

Vad hans meddelanden på Twitter däremot inte säger är varför vi ska lita på hans ord. Däremot gör hans gedigra lista med tidigare projekt. det. Robert Morrison har arbetat med God of War, Resident Evil 7 och Injustice 2.

Det finns alltså tyngd bakom hans ord, men huruvida de betyder något i slutändan återstår att se. Åtminstone verkar de första små glimtarna från det kommande spelet visar på markanta skillnader åt det positiva hållet.

Last of Us Part 1 Remake släpps i två varianter, Standard Edition och Firefly Edition. Den förstnämnda kostar 70 USD, den andra 100 USD.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.