Test: Nya NearPlugs Memory Foam Version 2.0

nearplugs v2 airpods pro 2023 2

Har du AirPods Pro i öronen och använder fortfarande öronkuddarna som följer med hörlurarna? Då bör du göra dig själv en stor tjänst och ersätta dem med ett bättre alternativ från Nearplugs.

Öronkuddarna är otroligt viktiga för upplevelsen när du exempelvis lyssnar på musik eller poddar. De hjälper till att isolera ljud från omgivningen och rätt storlek på kuddarna gör att hörlurarna knappt blir kännbara i öronen ens efter flera timmar.

Apples öronkuddar är bra – men inte bäst

Apple skeppar med hyggliga öronkuddar som sitter bra i de flesta öron, men de är inte så bra som de hade kunnat vara. Många tycker att de glider för lätt ur öronen med sitt glatt yttre och de isolerar inte speciellt bra.

Tacksamt nog finns bättre alterntiv och att byta öronkuddarna tar bara några sekunder.

Vi har tidigare testat öronkuddar av ”memory foam” av svenska märket Nearplugs. Du hittar recensionen här. Då var vi riktigt nöjda med öronkuddarna och upplevde att de satt betydligt bättre i öronen än Apples egna.


Nyligen lanserade Nearplugs andra generationens öronkuddar för AirPods Pro-lurarna och vi har fått ett exemplar att testa.

Enligt tillverkaren så är den nya modellen gjord av ett mjukare memory foam-material med en ny, mer oval form som ska passa ännu bättre i öronen. De ska även vara mer resistenta mot smuts och damm samtidigt som de täpper till bättre mot ljud från omgivningen.

Nya Nearplugs version 2.0 sitter bättre i öronen

Nya öronkuddarna levereras i en liten och praktisk förpackning med sex fack för kuddarna. Det följer med tre par öronkuddar i olika storlekar. Du kan välja på S/M/L och XS/S/M. Alla storlekr är fullt kompatibla med laddningsskalet och påverkar inte laddningen.

Att byta kuddarna är enkelt. Ta ett fast tag om öronkuddarna som sitter på hörlurarna och dra försiktigt av dem från sina fästen, sen trycker du fast de nya. Inga konstigheter helt enkelt. Nearplugs sitter lika bra på fästena som originalkuddarna.

nearplugs v2 airpods pro 2023 1

Tänk på att fästet har en oval form och du måste placera öronkuddarna på rätt sätt innan du trycker fast dem.

När vi testar de tre storlekarna så är det medium som passar bäst i våra öron. De sitter som ett smäck och friktionen när memory foam-materialet pressar mot insidan av öronen gör att de sitter ordentligt, utan risk för att ramla ur.

Konstruktionen och materialet gör att kuddarna kan upplevas som lite mer tryckande mot insidan av öronen, men det är normalt och när materialet format sig så blir det inte lika uppenbart. Faktum är att känslan försvann efter bara två-tre tillfällen.

Blir lätt smutsiga – men är lätta att rengöra

En sak som inte går att undvika är att den svarta designen gör smuts från öronen betydligt mer synligt än på den äldre, vita modeller. Eller Apples originalkuddar.

Tacksamt nog är det inte synligt när du har hörlurarna i öronen. Men det blir uppenbart när du tar ur dem. Memory foam-materialet är enkelt att rengöra. Vi kunde enkelt torka av våra Nearplugs-kuddar utan problem.

Förutom den lilla utmaningen så har vi inte sett några problem eller svårigheter med öronkuddarna. De sitter riktigt bra, både i öronen och på hörlurarna. Är enkla att rengöra och fungerar med laddningsetuit utan att hindra locket eller laddningen.

Priset

Och så var det priset. Nearplugs kostar 249 kronor för en förpackning med tre kuddar i olika storlekar.

Nearplugs levererar helt kostnadsfritt med 1 till 4 dagars leveranstid. Du kan få dem snabbare om du vill för 29 kronor, och då tar det 1 till 2 dagar istället.

Här hittar du de olika modellerna för AirPods Pro-modellerna:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.