Nearplugs med Memory Foam sitter kanonbra i öronen – till ett pris

nearplugs oronkuddar forpackning

Har dina öronkuddar till AirPods Pro börjat bli slitna och obehagliga efter all användning i dina öron? Då är det hög tid att byta dem.

Nearplugs med memory foam-material är ett utmärkt alternativ till originalkuddarna från Apple. Nearplugs är lite dyrare, men de sitter bätter i öronen och ljudisolerar effektivare.

För 249 kronor får du Nearplugs i tre olika storlekar – Small, Medium, Large.

De är visuellt nära identiska med Apples egna öronkuddar. Åtminstone om du kollar på dem från utsidan. Vänder du på dem och granskar insiden ser du snart att de skiljer sig på en viktig punkt.

Lästips: En AirPod fungerar inte – här är lösningen

nearplugs oronkuddar forpackning 1

Nearplugs använder så kallat memory foam, ett material som kan komprimeras med fingrarna och sedan expanderar i dina öron tills de når örongången.

Det gör att du får bättre passform för just dina öron, och dessutom isolerar de bättre mot oönskat ljud i omgivningen. Det är inte några överväldigande förbättringar, men när vi provar dem så är det en tydlig skillnad åt det bättre hållet.

I vårt fall behövdes storleken Medium. Skillnaden i storlek mot öronkuddarna från Apple är att Nearplugs upplevs som snäppet större. De trycker lite mer mot öronväggen, men det är inte obekvämt på något vis. Snarare tvärtom så upplever vi att memory foam-materialet gör ett utmärkt jobb med att nå varje mikrometer av öronväggen med ett bra tryck för att isolera och sitta ordentligt.

Det finns inte en chans att våra AirPods Pro trillar ur öronen med Nearplugs, men å andra sidan så var det en minimal risk med originalkuddarna också.

nearplugs oronkuddar forpackning 2

Nearplugs fäster du på dina AirPods Pro precis som öronkuddarna från Apple. De har samma fäste och sitter stabilt på hörlurarna utan att rucka. De fungerar också utmärkt i laddningsetuit som medföljer AirPods Pro. Plopp, plopp och båda i är i med stängd lucka. Inga problem.

Lästips: 9 saker du måste veta om Samsung Galaxy Buds+

Öronkuddarna skeppas i en liten men stabil låda som skjuts ut från sitt hölje. De ligger i en återförslutningsbar zip-påse som vi rekommenderar att du lägger dina gamla öronkuddar i när de inte används (tvätta dem först bara så de är rena och fina).

nearplugs oronkuddar forpackning 3

Nearplugs kommer från en svensk tillverkare och återförsäljare som har snabb leveranstid. Vi beställde och fick våra Nearplugs inom två dagar, vilket får sägas vara snabbt och krångelfritt. Frakten är kostnadsfri och öronkuddarna landar direkt i lådan. Notera att det inte går att spåra leveransen då Nearplugs skickas som vanligt brev.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.