Annons

En AirPod fungerar inte – här är lösningen

Apple AirPods
Annons

Har din ena AirPods slutat fungera? Normalt är AirPods-serien enkel att använda och tämligen problemfri. Men ibland kan det krångla och din ena AirPod slutar ansluta eller låta. Här är lösningen.

Plötsligt händer det. Du plockar ur dina AirPods ur laddningsetuit och sätter dem i öronen, en efter den andra. Du lyssnar efter det vanliga, plingande ljudet. Men det kommer inget ur den ena luren.

Känner du igen det? Du kollar i misstro i bluetooth-inställningarna till din iPhone och ser bara ena luren. Varför syns inte den andra? Det finns flera tänkbara anledningar.

Annons

1. Batteriet är inte laddat

Ibland händer det att den ena AirPods-hörluren inte laddar korrekt. Det kan vara att batteriet är sönder eller mer sannolikt att kontakterna i laddningsetuiet inte rör varandra.

Prova att rengöra kontakterna på både hörluren och i etuiet, anslut laddningskabeln och sätt i båda hörlurarna. Prova därefter att ansluta dem till din iPhone igen.

2. Återparkoppla dina AirPods med iOS

Nästa knep är att ta bort parkopplingen från iOS.

Allt du behöver göra är att gå till bluetooth-inställningarna i din iPhone, välja AirPods-hörlurarna och välja ”Glöm den här enheten” / ”Forget This Device”. Svårare än så är det inte.

Annons

Du kan nu återansluta dina AirPods genom att hålla nere knappen på baksidan av laddningsetuit och välja dem i listan när iOS hittar dem.

3. Nollställ dina AirPods till fabriksinställningar

Ett universalknep för att lösa problem är att fabriksåterställa hörlurarna. Det tar bara någon minut och är väldigt enkelt att göra.

Börja med att ta bort parkopplingen med iOS enligt punkt två i vår lista. Se till att AirPods-lurarna är i laddningsetuit med stängt lock. Öppna locket, håll nere knappen på baksidan i cirka 15 sekunder (tills lampan börjar blinka orange).

Nu kan du parkoppla dina AirPods med iOS igen precis som vanligt. Och hörlurarna är helt fabriksåterställda precis som om de kom ur lådan från Apple.

4. Återställ nätverksinställningarna

I väldigt specifika fall kan dina nätverksinställningar i iOS ställa till det.

Ett enkelt knep för att lösa vissa problem med mobilanslutningar, internetkoppling och bluetooth är att återställa nätverkerksinställningarna.

Gå till Inställningar > Allmänt > Återställ > Återställ nätverksinställningar.

Följ instruktionerna på skärmen. Det tar bara någon minut och du kan behöva starta om din telefon för bästa effekt.

5. Starta om din iPhone

Ett annat universalknep är att helt enkelt starta om din mobila enhet.

Om du har en äldre iPhone kan du hålla nere PÅ/AV-knappen för att stänga av din enhet. Har du en nyare iPhone kan du starta om den via inställningarna.