Cyberpunk 2077: Sparfiler över 8MB kan bli permanent korrupta och oanvändbara

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 har många, många problem och ett av dem är att stora sparfiler kan bli korrupta. Om du har kommit långt i spelet och samlat på dig massvis med prylar i ditt inventory så är din sparfil i farozonen.


Det låter som ett skämt och vi hade hoppats att det inte vore annat än det. Men om du har många saker i ditt inventory i Cyberpunk 2077 så kan sparfilen bli korrupt. Mer specifikt, när filstorleken passerar 8MB enligt utvecklaren CD Project Red.

Så om du tycker om crafting och gärna har många prylar på din karaktär så ska du vara väldigt försiktig. Speciellt då det inte går att se inne i spelet hur stor sparfilerna är.

”Unfortunately the save is damaged and can’t be recovered,” The statement reads. ”Please use an older save file to continue playing and try to keep a lower amount of items and crafting materials. If you have used the item duplication glitch, please load a save file not affected by it. The save file size limit might be increased in one of the future patches, but the corrupted files will remain that way.”

Tacksamt nog går det att se sparfilernas storlekar via en filhanterare, både på datorn, Xbox och Playstation. Men däremot inte Google Stadia.

Lästips: Fix som ökar FPS:en i Cyberpunk 2077 med AMD-processorer


Så här hittar du dina sparfiler till Cyberpunk 2077:

  • PC –%användare%\Saved Games\CD Projekt Red\Cyberpunk 2077
  • PlayStation 4 –Settings > Application Saved Data Management > SAVED DATA IN SYSTEM STORAGE > Cyberpunk 2077
  • PlayStation 5-Settings > STORAGE > [Storage device] >Saved Data > PS4 Games / PS5 Games > Cyberpunk 2077
  • Xbox One –My Games and Apps > Cyberpunk 2077 > Menu > Manage Game > SAVED DATA
  • Xbox Series X|S –My Games and Apps > Cyberpunk 2077 > Menu > Manage Game and add-ons > SAVED DATA

Säkerhetskopiera dina sparfiler till en säker plats INNAN de når 8MB. Då har du åtminstone en extra sparfil att återgå till om du råkar ut för att en av filerna blir korrupt.

Det finns indikationer på att CD Project Red kan öka stödet för filstorlekar i framtiden. Men vi får känslan av att de inte tänker göra det inom det närmaste.