Lossless-ljud via USB till Pixel 8 & Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pro

Om du vill lyssna på högupplöst musik via USB så ska du ta en titt på nya Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Båda mobiltelefonerna får nämligen fullt stöd för lossless-ljud via USB-C med en uppdatering under året.

Sammanfattningen

  • Google bekräftar stöd för lossless-ljud via USB till båda Pixel 8-telefonerna
  • Säkerställer ”bit perfect audio” eftersom ljudet går förbi alla ljudbehandlare (som EQ)
  • Android 14 är första operativsystemet med stöd för lossless-ljud över USB

Därför är lossless-ljud via USB bra

Den största fördelen med att skicka högupplöst och okomprimerat ljud via USB är att alla former av ljudbehandling passeras helt.

Det betyder att det inte finns någon equalizer som justerar ljudet åt dig eller någon annan form av ljudmixer eller filter som ändrar hur det låter i hörlurarna.

Lossless USB audio was designed for audiophile-level experiences over USB wired headsets.

För att det ska fungera med din Android-telefon så krävs att den använder senaste Android 14. Tidigare versioner saknar stödet som krävs i operativsystemet.

Du slipper använda en separat DAC

En av fördelarna med lossless-ljud via USB är att du kan använda mobiltelefonen för optimal ljudkvalitet utan att behöva en DAC (digital-to-analog converter). Det säkerställer att du får exakt samma ljudkvalitet som från en vanlig cd-skiva.

Eller från Spotify om du föredrar det. Den populära, svenska musiktjänsten planerar att introducera en helt ny HiFi-nivå av ljudkvalitet kallad ”Supremium” och den kan släppas redan 2023.

Det betyder 24-bitars lossless-ljud direkt via din Android 14-telefon till dina USB-C-anslutna hörlurar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.