Squid Game: The Challenge har fått ett premiärdatum

Neflix logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Squid Game: The Challenge är en så kallad ”reality show” där 456 personer tävlar om en enorm prissumma på 4,56 miljoner dollar. Showen presenterades redan under sommaren 2022, men sedan dess har det varit svårt för Netflix att faktiskt realisera showen och få ut den på filmtjänsten.

Då har Squid Game: The Challenge premiär

Nu har vi dock ett datum och den 22 november ommer Squid Game: The Challenge att visas för amerikanska prenumeranter på Netflix. Att det är just i slutet på november som showen visas är knappast en slump. Målet är troligtvis att erbjuda en hypad show till familjer som firar Thanksgiving i USA.

netflix squid game 2021

Squid Game: The Challenge är inte utan kontroverser

Netflix har haft sina beskärda problem sin reality show. Det har varit bekräftade problem för ett antal deltagare som pressat sig längre än de borde för att få del av prispengarna.

I en artikel på The Verge bekräftar minst en deltagare att personer drabbades av kraftig nedkylning, men att de ändå inte ville lämna tävlingen.

För många var beslutsamma att inte flytta, så de stod där alltför länge. Det kom människor som trodde att de skulle bli miljonärer, men de lämnade i tårar.

Deltagares ord till The Verge

Tacksamt nog ska det inte vara många som faktiskt behövde uppsöka sjukvård efter att ha deltagit i showen. En rapport säger att färre än fem deltagare av 456 tvingades till sjukvård. Det motsvarar en procent vilket får sägas vara föredömligt lågt med tanke på riskerna.

Andra säsong av Squid Game är bekräftad

Sen tidigare vet vi att Squid Game får en andra säsong. Det är inte speciellt förvånande med tanke på vilken extrem succé den första säsongen blev.

Det är regissören och seriens skapare Hwang Dong-hyuk som bekräftar den andra säsongen till nyhetsbyrån AP.

Det har varit så mycket press, en sådan stor efterfrågan och så mycket kärlek för en andra säsong.

Hwang Dong-hyuk till AP

Utan att avslöja för mycket så säger Hwang till AP att Gi-hun kommer tillbaka och att ”han kommer att göra något för världen”. Vad det betyder vet vi så klart inte än, men förhoppningarna på andra säsongen är stora.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.