AMD-användare ska INTE aktivera Anti-Lag / Anti-Lag+ i Counter-Strike 2

Counter-Strike 2
Foto: Valve

En stor varning har utfärdats kring nyligen släppta Counter-Strike 2. Den som har ett grafikkort från AMD ska inte aktivera funktionen ”Anti-Lag / Anti-Lag+” i spelet. Risken är att spelarens konto blir permanent bannat från CS2.

Därför blir ditt konto bannat från CS2

Valve har gått ut med en officiell varning då kombinationen av AMD:s grafikkort och ”Anti-Lag / Anti-Lag+” gör att koden till CS2 förändras.

Det inbyggda skyddet mot fusk, kallat VAC, noterar alla kodförändringar och i det här fallet kan det registreras som ett försök att fuska i spelet.

AMD’s latest driver has made their ”Anti-Lag/+” feature available for CS2, which is implemented by detouring engine dll functions.

If you are an AMD customer and play CS2, DO NOT ENABLE ANTI-LAG/+; any tampering with CS code will result in a VAC ban.

Once AMD ships an update we can do the work of identifying affected users and reversing their ban.

@CounterStrike

VAC gör en omedelbar bann på den typen av förändringar och i värsta fall är bannlysningen från CS2 permanent.

Om ditt konto bannas av VAC

Om du får ditt konto bannat av VAC på grund av AMD:s funktion så är hoppet inte helt ute.

Valve meddelar på X (Twitter) att de undersöker situationen och kommer att återställa berörda konton så fort AMD har släppt en uppdatering till sina grafikdrivrutiner.

Det betyder dock inte att ditt konto är skyddat mot andra former av bannlysningar där VAC ser andra typer av fusk. Valve kommer automatiskt att återinställa berörda konton som de menar är påverkade av AMD-funktionen.

Vad är Anti-Lag och Anti-Lag+?

Det här en teknik från AMD som säkerställer att processorn och grafikkort är optimalt synkroniserade när bilder visas på skärmen.

Målet är att din upplevelse ska bli så bra som möjligt med minimal fördröjning mellan vad som händer på skärmen och vad du gör med musen och tangentbordet.

Funktionen använder en avancerad teknik som involverar förändring av kod inuti spelet. Det är den delen som ställer till det för CS2-spelare och VAC-säkerheten.

Idag fungerar Anti-Lag och Anti-Lag+ med bland annat Apex Legends, Overwatch 2, Borderlands 3, Dying Light 2 och andra stora titlar. Se hela listan här.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.