Tesla-appen för iOS har uppdaterats till v4.0 – här är nyheterna

Tesla Model S

Tesla har släppt version 4.0 av sin app för iOS. Den nya versionen har många nyheter, bland annat ett omarbetat gränssnitt och mängder av nya funktioner.

Den kanske största nyheten är att sidan för fordon och energi har omarbetats för att vara smidigare och mer praktiskt att använda.

Läs mer: Jailbreaka din begagnade Tesla och få tillgång till alla funktioner

Förutom det så går det nu att skicka kommandon till bilen direkt när appen öppnas, Tesla-katalogen gör att du kan se och hantera dina ordrar, och du kan till och med se din Supercharger-historik om du vill.

Andra nyheter är att stödet för att använda mobiltelefonen som nyckel har förbättrats och fjärrparkeringen har blivit snäppet vassare.

tesla app v4 ios 2021
Skärmdump från Apple App Store

Hela ändringsloggen hittar du här under:

  • Uppdaterad fordons- och energihemsida
  • Smidigare fjärrparkering
  • Bättre support för telefonnyckel – du behöver inte längre välja fordon
  • Skicka meddelanden till fordonet så snart du öppnar appen
  • Använd funktionen koppla från elnätet för att enkelt lämna elnätet med Powerwall
  • Handla från Tesla-katalogen och visa eller hantera dina beställningar (i vissa länder)
  • Visa historiken för Supercharging och betala utestående belopp för Supercharging eller tjänster (i vissa länder)

Först ut att uppdateras är iOS-appen som i skrivande stund har version 4.0.1. Du hittar den kostnadsfritt på Apple App Store här.

Android-användare kommer också att få en uppdaterad app, men det dröjer lite till. Den i skrivande stund senaste versionen i Google Play Store är version 3.10, och du hittar den här.

Läs mer: Tesla Engage är en ny plattform för sociala medier – ersätter egna forumen

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.