Ljudet försvinner i samtal med iPhone 12 och iPhone 12 Pro – gratis lagning

Apple iPhone 12

Har du ljudproblem med din iPhone 12 så kanske du kan få mobiltelefonen reparerad av Apple helt kostnadsfritt.

Standardmodellerna av iPhone 12 har nämligen ett problem med högtalaren som gör att ett litet antal användare inte kan höra något i samtal.

Läs mer: iPhone 12 presterar sämre med 4G och 5G än många Android-telefoner

Apple har bekräftat att ett ”mycket litet antal” användare av iPhone 12 och iPhone 12 Pro är drabbade av problemet.

Enligt uppgift är det en defekt komponent i telefonens övre del som ställer till det, och Apple kan avhjälpa problemet helt gratis om du är drabbad.

De berörda telefonerna är tillverkade mellan oktober 2020 och april 2021. Det rör endast iPhone 12 och iPhone 12 Pro, så har du antingen en Mini eller Max så omfattas du inte av reparationsprogrammet.

Upplever du att ljudet försvinner i samtal ska du kontakta antingen Apple direkt via supporten eller via någon av deras fysiska butiker.

Var noga med att säkerhetskopiera allt viktigt på telefonen innan du lämnar in den. Apple uppmanar alla att ta en backup till iCloud för smidig återställning när du får tillbaka telefonen.

En extra varning: Om skärmen har spruckit på din mobiltelefon så MÅSTE Apple laga skärmen först (de kräver det åtminstone). Och den lagningen är INTE kostnadsfri, så plötsligt tillkommer det en skyhög kostnad om du har otur.

Läs mer: Test: Belkin Boost Charge Pro för iPhone 12-serien – trådlös laddning med MagSafe

Vidare kommer reparationen av komponenten inte förlänga garantin på din iPhone 12 eller iPhone 12 Pro.

Läs mer om problemet och Apples erbjudande om gratis reparation här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.