Temperaturmätare i Apple Watch dröjer till nästa år

Dröjer ett år innan du kan mäta kroppstemperaturen med din Apple Watch

apple watch se 2020 1

Om du går och väntar på en temperaturmätare i Apple Watch så får du vänta till nästa års modell.

Det är kända analytikern Ming-Chi Kuo som gått ut med uppgiften att temperaturmätning alltså inte dyker upp i kommande Watch Series 7.

Läs mer: Nya storlekar med Apple Watch Series 7

Fokus på ny design i Watch Series 7

Ming-Chi Kuo är inte först med uppgiften att Watch Series 7 inte får temperaturmätare. Även Bloombergs Mark Gurman och Debby Wu har tidigare gått ut med samma information.

När vi säger temperaturmätare så är det kroppstemperaturen vi menar och inte omgivningen. Perfekt när man vill hålla koll på en förhöjd kroppstemperatur exempelvis.

Och det har länge ryktats att Apple tänker fokusera mer på en omarbetad design med årets Watch-modell, snarare än att lägga in många nya funktioner och nya sensorer.

Vi har sett flera indikationer på att Apple tänker släppa en plattare Watch-modell med skarpare kanter i år. Mer likt senaste iPad Pro och iPhone 12-serien som fick samma omdesignade utseende tidigare.

Nya hälsofunktioner kommer först med Watch Series 8 om vi ska tro Ming-Chi Kuo. Och även AirPods-serien kan få nya, hälsoinriktade funktioner enligt analytikern. När det sker är dock inte klarlagt.

Läs mer: Tydlig markering: Ingen blodtrycksmätare till Apple Watch Series 7

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.