Tele2 har stöd för e-SIM från januari 2019

apple iphone esim

Tele2 börjar erbjuda e-SIM i mobilen till sina kunder. Mobiloperatören släpper e-SIM från och med januari 2019 – och det är kostnadsfritt att byta från fysiskt SIM-kort.

Tele2 lyfter fram fördelarna med e-SIM på sin webbsajt. Där skriver de att det är enklare att ha två abonnemang i samma mobiltelefon och att miljöpåverkan minskar eftersom e-SIM inte är fysiska.

Idag finns en rad möjligheter till att använda e-SIM. Utbredningen är väldigt begränsad, men du kan få de digitala SIM-korten till exempelvis iPhones med mobiloperatören Tre och till Apple Watch med Telenor.

I skrivande stund har Tele2 valt att inte gå ut med specifika detaljer kring e-SIM till deras abonnemang. Vi vet alltså inte om samtliga abonnemang får stöd direkt från start, eller om de gradvis rullar ut e-SIM.

e-SIM är framtiden

Det är tydligt att e-SIM är framtiden. Det är bättre för miljön, du slipper krångla med ett fysiskt kort, lättare att byta operatör och abonnemang, och utan en fysisk SIM-kortsläsare blir mobilerna ännu mer vattentåliga.

Nu hoppas vi att utbredningen blir större och att fler prylar får stöd för e-SIM. Med ett ökat intresset för IoT finns potential att koppla upp fler, mindre prylar mot internet via 4G/5G i framtiden.

Vad tror du om e-SIM? Är det här framtiden och tycker du att den ser positiv ut? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.