Tele2 har stöd för e-SIM från januari 2019

apple iphone esim

Tele2 börjar erbjuda e-SIM i mobilen till sina kunder. Mobiloperatören släpper e-SIM från och med januari 2019 – och det är kostnadsfritt att byta från fysiskt SIM-kort.


Tele2 lyfter fram fördelarna med e-SIM på sin webbsajt. Där skriver de att det är enklare att ha två abonnemang i samma mobiltelefon och att miljöpåverkan minskar eftersom e-SIM inte är fysiska.

Idag finns en rad möjligheter till att använda e-SIM. Utbredningen är väldigt begränsad, men du kan få de digitala SIM-korten till exempelvis iPhones med mobiloperatören Tre och till Apple Watch med Telenor.

I skrivande stund har Tele2 valt att inte gå ut med specifika detaljer kring e-SIM till deras abonnemang. Vi vet alltså inte om samtliga abonnemang får stöd direkt från start, eller om de gradvis rullar ut e-SIM.

e-SIM är framtiden

Det är tydligt att e-SIM är framtiden. Det är bättre för miljön, du slipper krångla med ett fysiskt kort, lättare att byta operatör och abonnemang, och utan en fysisk SIM-kortsläsare blir mobilerna ännu mer vattentåliga.


Nu hoppas vi att utbredningen blir större och att fler prylar får stöd för e-SIM. Med ett ökat intresset för IoT finns potential att koppla upp fler, mindre prylar mot internet via 4G/5G i framtiden.

Vad tror du om e-SIM? Är det här framtiden och tycker du att den ser positiv ut? Skriv gärna en kommentar och berätta!