Beställ e-SIM från Tre – gäller iPhone XR, iPhone XS & iPhone XS Max

apple-iphones-2018-xr-xs-max

Tre är först med e-SIM i Sverige. Det betyder att alla svenska kunder till mobiloperatören nu kan beställa abonnemang utan att behöva ett fysiskt SIM-kort. Lanseringsdagen för e-SIM är den 4 december 2018.


Fördelen med e-SIM (eller Embedded SIM som det står för) är att du slipper det fysiska kortet som traditionellt placeras i mobiltelefonen. Istället för ett sådant får du ett litet kort med en QR-kod som scannas av telefonens kamera.

Om du vill använda e-SIM med Tre så är det idag tre mobiltelefoner som går att beställa. Nämligen iPhone XR, iPhone XS samt iPhone XS Max. Tekniken stöds dock av en större mängd mobiltelefoner på marknaden idag, exempelvis med Huawei Mate 20 Pro.

En praktisk fördel är att naturen inte belastas av tillverkningen av fysiska SIM-kort när de inte längre behövs. Och du behöver inte heller leta efter en butik för att lägga till nya abonnemang, det gör du direkt i mobiltelefonen.

tre esim kort
QR-kod för e-SIM från Tre.

Nyttan med e-SIM är stor enligt Tre

Till webbsajten M3 säger Johan Johansson att kundnyttan för e-SIM är stor, och att företaget ser fördelar. Mobiloperatören skickar tusentals fysiska SIM-kort varje månad och svarar på massvis av SIM-kortsrelaterade frågor.


Med digital distribution kan kundservices effektiviseras, kostnader kopplade till minneskort minskas och belastningen på naturen går ner. Och nu när Tre är i gång med e-SIM hoppas vi så klart att de andra mobiloperatörerna ska hoppa på tåget. Men som det ser ut just nu är det mörkt.

Om du är intresserad av e-SIM och har mobiloperatören Tre rekommenderas du att kontakta operatören via telefon. Det går nämligen inte att beställa e-SIM via webbsajten i skrivande stund. Just nu är det oklart om de fysiska butikerna har möjligheten att hjälpa.

Läs mer om nyheten på den officiella webbsajten för Tre.