Svenska Blueair släpper ny luftrenare – stilren och effektiv

Fyra rengöringslägen – inte testad för covid

blueair blue luftrenare 2021
Bildkälla: Blueair

Tillverkaren Blueair har släppt en nu luftrenare. Modellen heter kort och enkelt Blue, men låt dig inte luras av namnet. Den finns faktiskt i fem olika färger.

Blueair Blue ska vara riktig tyst och rena luften effektivt. Dessutom menar tillverkaren att luftrenaren är riktigt lättanvänd.

Lästips: Effektivaste luftrenaren 2021 – OneLife X Air Purifier (video)

Modellen har en simlistisk och stilren design med fem olika färgalternativ. Toppen är vit på alla varianterna, nederdelen är ett tygmaterial i någon av följande färger:

  • Arc­tic Trail (mörk­grå)
  • Win­ter Reed (ljus­grå)
  • Arch­i­pel­ago Sand (rosa)
  • Auro­ra Light (grön)
  • Night Waves (blå)

Med Blue får du ett 360 graders luftintag vilket gör luftrenare enklare att placera i hemmet. Du kan manuellt ställa in reningsnivån eller låta enheten själv analysera luften och ställa in nivån automatiskt.

Det inbyggda HEPASilent-teknologin fångar upp alla partiklar ner till 0,1 mikrometer. Det betyder att Blueair Blue kan fånga minst 99,97 procent av alla partiklar som svirlar runt i luften.

blueair blue luftrenare 2021 1
Bildkälla: Blueair

Blueair Blue har fyra rengöringslägen

För att komma igång placerar du ut din Blue, trycker på knappen för autoläget och sen kan du glömma bort att du har luftrenaren i hemmet. Eller, åtminstone fungerar det så i teorin. Det finns totalt fyra olika användningslägen att använda.

  • Automatiskt läge (ett tryck)
  • Nattläge (två tryck)
  • Vardagsläge (tre tryck)
  • Boost-läge (fyra tryck)

Det finns två olika modeller att ha i åtanke. Den mindre heter Blue 3210 och rekommenderas i rum som är mindre än 17 kvadratmeter. Den större modellen Blue 3410 klarar rum upp till 36 kvadratmeter.

Om du vill använda ditt smarta hem för att styra en Blueair Blue så kommer du inte långt. Den här modellen är inte anslutningsbar till Google Assistant, Apple Siri eller Amazon Alexa.

FAQ

Hur stora rum klarar Blueair Blue att rena?

Blue 3210 klarar upp till 17 kvadratmeter.
Blue 3410 klarar upp till 36 kvadratmeter.

Hur mycket kostar Blueair Blue?

Blue 3210 har ett rekommenderat cirkapris på 1 899 kronor.
Blue 3410 har ett rekommenderat cirkapris på 3 299 kronor.

Använder Blueair Blue HEPA-filter?

Blue-serien använder Blueairs egna HEPASilent-teknologi.

Hur många partiklar kan Blueair Blue fånga?

Blue-serien fångar partiklar ner till 0,1 mikrometer och minst 99,97 procent av alla luftburna partiklar.

Kan jag styra Blueair Blue med mobilen?

Nej, det går inte att styra luftrenaren Blue med mobilen. Inte heller med digitala assistenter som Assistant, Siri eller Alexa.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.