Google släpper ny Youtube-app för Apple TV

Modernare utseende och smidigare navigering

YouTube

Google rullar ut en ny, förbättrad YouTube-app för Apple TV. Den nya versionen ger appen ett rejält ansiktslyft som matchar vad Google TV haft sedan november 2019.

Förutom att appen ska vara både snyggare och mer intuitivt designad så följer den äntligen Apples riktlinjer för navigering på tvOS. Något som inte följts med tidigare versioner av YouTube-appen.

Lästips:

Det betyder att navigeringen i YouTube-appen har känts annorlunda jämfört med de flesta andra apparna till tvOS.

youtube app apple tv 2021

Tacksamt nog verkar Google äntligen ha rättat sig i ledet och följer riktlinjerna de med. Åtminstone är det vad indikationerna pekar på.

Den som går och väntar på att YouTube-appen ska uppdateras på just deras Apple TV kan tyvärr få vänta väldigt länge.

Vad vi vet idag så går utrullningen extremt långsamt. Tyska användare har bekräftat att appen finns att ladda ner där, och även användare i USA vittnar om att uppdateringen landat även hos dem.

I Sverige finns uppdateringen inte i skrivande stund. Det kan dröja dagar eller veckor innan du får den, det återstår bara att vänta och se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.