Styluspenna till Nintendo Switch – nu officiell från Nintendo

nintendo switch styluspenna 2020

Nintendo börjar sälja en styluspenna för handspelkonsolen Switch. Styluspennan kostar runt en hundring och är den första officiella direkt från Nintendo. Sen tidigare finns andra, inofficiella varianter att köpa från olika butiker.

Styluspennan är egentligen inget speciellt utöver vilken annan tredjeparts styluspenna som helst. Den stora skillnaden är så klart att 1) Nintendo har sitt namn på den och 2) kvaliteten är högre än de billigare alternativen på marknaden.

Den stora fördelen med en styluspenna till Nintendo Switch visar sig främst i spel som kräver precision. Du kommer inte att ha nytta av styluspennan i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, men däremot Super Mario Maker 2.

Ett annat kompatibelt spel är Dr Kawashima’s Brain Training for Nintendo Switch.

Styluspennan gör att skärmen håller sig renare och inte blir så flottig lika snabbt. Dessutom får du högre precision och slipper att fingrarna är i vägen på skärmen.

Tidigare handspelkonsoler som 3DS och Wii U släpptes med styluspenna direkt ur lådan. För Switch har det varit möjligt att skaffa en styluspenna från Nintendo, men inte löst. Istället har det endast varit möjligt i ett hopslaget paket med flera prylar.

Tacksamt nog fungerar precis alla spel och funktioner ypperligt väl utan en speciell styluspenna. Men du kommer att märka att vissa saker blir lite enklare att utföra med den lite tunnare spetsen jämfört med fingret.

I skrivande stund går det bara att köpa styluspennan från Nintendo UK.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.