Strömma spel från Xbox Series X till PC – därför går det inte

microsoft xbox series x skarmdump promovideo

Har du skaffat en Xbox Series X och vill strömma dina spel från spelkonsolen till en PC? Då har vi dåliga nyheter till dig.


En av de riktigt bra funktionerna i Microsoft Xbox-serien är att du kan strömma dina spel till en PC, mobiltelefon eller surfplatta.

Allt som behövs är den officiella Xbox-appen, att både spelkonsolen och mottagande enheten är på samma nätverk, samt att du använder rätt inställningar.

Det är faktiskt riktigt enkelt att strömma till en PC. Om du inte har en Xbox Series X eller Series S. Då är det tvärnit direkt.

Du kan strömma till en mobiltelefon eller surfplatta utan problem. Men det går INTE att strömma från din Xbox Series X eller Series till en PC med Windows 10. Däremot från en Xbox One S/X, vilket gör allt ännu mer förvirrande.


Lästips: Långsam nerladdning med Xbox One / Xbox Series – här är lösningen

streaming xboxseriesx windows10 error
Felmeddelandet som visas om du försöker strömma från Series X/S till Windows 10

Anledningen till att du inte kan strömma till Windows 10? Den funktionen är inte implementerad i Xbox Series X eller Series S. Åtminstone inte än.

Här är ett urklipp från Microsofts officiella supportsida om saken:

Known issue: Console streaming to a Windows 10 device from an Xbox Series X|S will not work through the Xbox Console Companion app.
Workaround: This feature is only supported through an Xbox One generation device. You can currently stream from an Xbox Series X|S console to an Android or iOS device via the Xbox app. Keep an eye on news.xbox.com for any updates on further support for additional platforms like Windows 10 devices.

Lästips: Xbox Series X har INTE stöd för Kinect eller Kinect-spel

Så även om du får ett felmeddelande som säger att dina Xbox-inställningar är fel så är det alltså INTE anledningen.

Det är Microsoft som gör att du inte kan strömma från Xbox Series X och Series S till Windows 10. Det är inte din spelkonsol. Den är garanterat hur bra och fungerande som helst med rätt inställningar. Du kan ladda ner Xbox-appen till exempelvis din mobiltelefon eller surfplatta och testa den vägen för att se att det fungerar.

Du laddar ner Xbox-appen kostnadsfritt här: