Större batteri väntat i Samsung Galaxy S24 (4 000 mAh)

Samsung Galaxy S23

När Samsung Galaxy S24 presenteras tidigt nästa år så kan den nya mobiltelefonen ha en liten, men uppskattad förbättring. Nämligen ett större batteri.

Batteritiden är ett ständigt problem för både tillverkarna och användarna. Det är en balansgång mellan att pressa in fler battericeller eller att använda utrymme för andra komponenter.

Ett större batteri betyder dessutom inte nödvändigtvis att användarna får längre batteritid. Det beror helt enkelt på hur batterikapaciteten används av framför allt skärmen och systemchippet.

Lästips: Stor uppdatering till Galaxy S23 fixar kameraproblem (augusti 2023)

Stor batterikapacitet garanterar inte lång batteritid

Med det sagt så är ett stort batteri alltid en säljande sak och det öppnar för längre batteritider – och varje gång Samsung uppdaterar sina prylar så är batterikapacieten ofta det första man tittar på.

Så hur står det till med Galaxy S24 när modellen släpps tidigt under 2024?

Det vi vet idag är att batterikapaciteten kommer att öka, men bara lite. Väldigt lite faktiskt då den kan nå 4 000 mAh, vilket är en ökning med försvinnande låga 2,6 procent jämfört dagens Galaxy S23.

Lästips: Samsung Galaxy S23 FE har långsam trådlös laddning

Galaxy S24+ och S24 Ultra kan också få större batterier

Om Galaxy S24 får ett större batteri – vad händer med Galaxy S24+ och Galaxy S24 Ultra?

Just nu finns inga indikationer på att Samsung tänker öka batterikapaciteten i de dyrare syskonmodellerna.

Dagens Galaxy S23+ har batterikapaciteten 4 700 mAh och Galaxy 23 Ultra stannar på 5 000 mAh. Det betyder att Galaxy S24 inte når upp till de dyrare modellerna som finns just nu ens med den egna kapacitetsökningen.

FAQ

Hur stort batteri har Galaxy S24?

De senaste uppgifterna pekar på ett batteri som klassas till 4 000 mAh, vilket är en ökning med 2,6 procent eller 100 mAh från dagens Galaxy S23.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.