HyperX Cloud III Wireless har 120 timmars batteritid

HyperX Cloud III Wireless

HyperX Cloud III Wireless är ett trådlöst headset med exceptionellt lång batteritid.

De trådlösa hörlurarna är en kraftig uppgradering från 2020 års HyperX Cloud II Wireless på flera sätt – ljudet har förbättrats, mikrofonen har blivit bättre och batteriet håller 300 procent längre.

Så länge faktiskt att när Windows Central recenserade hörlurarna så var det hela 79 procent batterikapacitet kvar efter två veckors användning.

Tänk på att batteritiden beror helt på hur många funktioner du använder och antalet dagar du kan köra utan att ladda batteriet avgörs av hur ofta du har hörlurarna på huvudet samt hur långa perioder.

Lästips: Recension: HyperX Cloud III Gaming Headset

Så lång batteritid har HyperX Cloud III Wireless

HyperX Cloud III Wireless dominerar kategorin för trådlösa headset med en batteritid på upp till 120 timmar.

Det är en kraftfull ökning från föregångaren Cloud II Wireless. Batteriet tar upp till 4,5 timmar att ladda. Då räknat från ett helt tomt batteri.

Om vi jämför det med HyperX Cloud II Wireless så är det en ökning från 30 timmars batteritid och 3 timmars maximal laddning.

Du får alltså 300 procent längre batteritid för endast 50 procent längre laddningstid. Det är en kompromiss vi gärna accepterar.

HyperX Cloud III Gaming Headset
HyperX Cloud III Wired är för dig som aldrig vill tänka på batteritider och kan leva med en sladd från lurarna.

HyperX Cloud III Wireless har ingen batteri-indikator

En negativ sak med HyperX Cloud III Wireless är att den inte har någon visuell indikator som berättar när batterikapaciteten börjar bli låg.

Ofta finns en liten LED-lampa som börjar blinka ilsket rött när du måste ladda headsetet. Men inte på den här modellen.

Istället måste du trycka på en knapp när hörlurarna är igång. Då spelas en röst upp som berättar hur många procents laddning det finns kvar. Bra när du inte vill ta av dig lurarna för att kolla nivån, dåligt om du vill se batteritiden innan du börjar spela.

Konkurrenten når halva batteritiden

Den kanske närmaste konkurrenten Razer BlackShark V2 Pro låter minst lika bra som HyperX Cloud III Wireless – men har bara halva batteritiden. Endast 70 timmar.

Det ska sägas att 70 timmar knappast är dåligt. Faktum är att det är dubbelt så bra som många vanliga, trådlösa hörlurar och BlackShark V2 Pro har många andra egenskaper som enkelt väger upp för att den inte har 120 timmars batteritid.

Du kan spana in Razers populära premiumlurar här:

FAQ

Hur lång batteritid har HyperX Cloud III Wireless?

Upp till 120 timmar på en laddning.

Hur lång tid tar det att ladda HyperX Cloud III Wireless?

Upp till 4,5 timmar.

Är HyperX Cloud III Wireless bättre än Cloud II Wireless?

Ja. De nya hörlurarna har längre batteritid, bättre ljudkvalitet och mikrofon, samt en omarbetad design som har blivit stabilare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.