Så mycket kostar Playstation Portal (priset är 220 euro)

Sony Playstation Portal

Playstation Portal har äntligen fått en prislapp. Prylen som tidigare gick under namnet ”Playstation Project Q” fick stor uppmärksamhet när den presenterades – delvis för att den saknade prislapp.

Det som först såg ut som en handhållen spelkonsol som kunde konkurrera med Nintendo Switch dummades ner till en skärm med handkontroll som bara kan strömma spel från en Playstation 5.

När den nyheten började spridas ökade farhågorna om att Sony tänkte kräva ett skyhögt pris för exklusiviteten och Playstation-märkningen. Och visst tar Sony i från tårna med prislappen. Den är knappast rolig.

Sony Playstation Portal

Priset på Playstation Portal

Det rekommenderade priset på Playstation Portal är 220 euro. Omräknat blir det cirka 2 600 kronor.

För att använda Playstation Portal så krävs att du har en Playstation 5. Om du måste köpa den också så tillkommer en kostnad på cirka 6 000 kronor.

Du får alltså betala upp till totalt nära 9 000 kronor för både Playstation Portal och Playstation 5.

Det här får du med Playstation Portal

Playstation Portal kan enklast beskrivas som en DualSense-kontroll som delats på mitten och som sitter fast på en 8-tumsskärm.

Skärmen har en låg upplösning på 1080p och kan bara visa i upp till 60 Hz. För att visa något på skärmen krävs att du parkopplar din handhållna skärm till en PS5:a via Remote Play.

Handkontrollen har exakt samma funnktionalitet som en vanlig DualSense-kontroll för Playstation 5.

Det betyder att du får haptisk återkoppling med inbyggda vibrationsmotorer och samma trigger-knappar som på DualSense. Det finns även ett hörlursuttag om du behöver det.

Sony Playstation Portal

Det här kan du INTE göra med Playstation Portal

Playstation Portal fungerar endast med Remote Play och kan inte användas med streamingtjänsten som ingår med Playstation Plus Premium.

Om din PS5:a går sönder så har du en glorifierad 8-tumsskärm med tillhörande handkontroll för 2 600 kronor som är helt oanvändbar. Den blir svår att svälja för de som haft sin PS5:a i några år och inte längre har garanti på spelkonsolen.

Då släpps Playstation Portal

Sony har visserligen visat upp sin handhållna skärm, men det finns faktiskt inget datum för lansering – än.

Vi uppdaterar artikeln direkt när vi har ett lanseringsdatum.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.