AirPods Max har problem med kondens – vatten samlas i hörlurarna

Airpods Max kondens
Fotograf: Donald Filimon

Apple AirPods Max har problem med kondens inuti lurarna. Redan i december 2020 rapporterades att de superdyra hörlurarna AirPods Max har problem med att vatten samlas inuti kåporna. Och nu kommer nya uppgifter som pekar på att problemet kvarstar.

Tydliga droppar av vatten i en betydande mängd samlas innanför öronkuddarna och det dyker upp bilder på vatten inuti AirPods Max, gång på gång på gång.


Hittills har det varit sparsamt med uppgifter om att några hörlurar faktiskt ska ha gått sönder på grund av vattensamlingen. Men i åtminstone ett fall påstår en användare att kondens kan vara anledningen.

Det finns hundratals inlägg på AirPods Max-subredditen på Reddit som alla pratar om samma sak – kondens i lurarna.

Apples advokater förnekar inte att det kan bildas vattendroppar innanför kåporna. De säger bara att det är tydligare på just AirPods Max eftersom kåporna är så lätta att ta av.

Via 404media.co

AirPods Max
Nej, du behöver inte vara rädd för kondens när du använder lurarna korta stunder hemma. Men flera timmar utomhus kan ställa till det rejält.

Vatten samlas i AirPods Max

Delen här under är den ursprungliga artikeln från 5 januari 2021.

Många användare rapporterar att hörlurarna AirPods Max har problem med kondens. Vittnesmål och bilder samlas en hel del vatten på insidan av öronkuddarna.

AirPods Max har hyllats för mycket. Tekniken, ljudkvaliteten och utseendet har fått stor uppmärksamhet av både recensenter och användare världen över.

Lästips: 12 saker du måste veta om AirPods Max – innan du köper hörlurarna

Inte minst utsidan av kåporna som är av aluminium har fått en hel del positiv kritik. AirPods Max är väldigt välbyggda och känns tåliga – men metallen har visat sig förödande för en del användare.

Had exactly the same issue, with a light walk (40mn) and then again while watching a movie (1h30). Decided to return them after seeing that the water was also getting inside the driver and that the ring was getting red (or maybe I was overthinking it). Anyway too worrisome for me

AirPods Max är designade på ett sätt som gör att kondens kan bildas på insidan av öronkuddarna. Och enligt användare är det så illa att de kan hälla ur vattnet ur kåporna, inte bara torka av dem.

Dessutom har minst en användare rapporterat att kondensen stör de inbyggda sensorerna så att de inte vet när hörlurarna sitter på huvudet.

Här är några vittnesmål om problemet med kondens i AirPods Max:

Jag chattade med Apple om täckningen och de sa att reparationen är 29 USD utöver köpet av AppleCare-köpet på 59 USD. Det är totalt 680 USD med skatten där jag bor, för hörlurar och täckningen. Hon sa att jag bara skulle torka av dem efter varje användning. Och jag sa att jag kan få fukten ut från insidan av öronkuddarna, men inte inne vid elementen överhuvudtaget. Och det är vad som oroar mig. Jag ska nog returnera dem och vänta på andra generationen.Reddit

Varför ser jag kondens på insidan av öronkuddarna och på mina hörlurselement????Twitter

Jag har exakt samma problem. Jag bor i Brandenton Florida, och arbetar på ett kontor och hade mina AirPods Max på i 2,5 timmar. Jag bara råkade ta av öronkuddarna när jag skulle rengöra dem och såg kondens på insidan och på elementen med. Det är udda eftersom jag inte rör mig runt alls. Det skrämde mig rejält.Twitter

Har exakt samma problem efter en lätt promenad (40 minuter) och 1,5 timmes filmtittande. Bestämde mig för att returnera dem efter att ha sett att vattnet tar sig in i elementen och att ringen bli röd…det är för oroande för mig.Twitter

Lästips: Öronkuddar till AirPods Max – kostar 850 kronor

FAQ om kondens i AirPods Max

Kan kondens bildas i AirPods Max?

Enligt flera vittnesmål och påstådda bilder på vatten som samlats i AirPods Max så är det möjligt. Det är inte bekräftat av Apple i skrivande stund.

Har AirPods Max ett problem med kondens?

Apple har inte gått ut med ett officiellt meddelande om kondensbildning i AirPods Max. Huruvida det är ett faktiskt problem återstår att se.

Det samlas vatten i mina AirPods Max – vad ska jag göra?

Var noga med att ta av öronkuddarna / kåporna och torka av överallt där du kommer åt. Undvik att använda dina hörlurar om de har kommit i kontakt med vatten eller om kondens bildats på insidan.

Kan AirPods Max skadas av kondens?

Vatten är skadlig för all elektronik. Om du märker att dina hörlurar har vattendroppar eller ens lätt fukt på insidan så ska du torka av dem och låta dem vara tills det torkat. Det finns alltid risk för skador om hörlurar är i kontakt med vatten.

Är AirPods Max vattentåliga?

Nej! AirPods Max är INTE vattentåliga. Varken på utsidan eller insidan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.