Stöd för Apple Music med Google Nest Audio, Nest Mini och Nest Hub

Apple Music Logo 950px

Apples musiktjänst kommer till smarthögtalarna Nest Audio och Nest Mini samt smartskärmarna i Nest Hub-serien. Det är dock oklart om och när stödet även gäller för svenska användare.

Google har meddelat att musiktjänsten Apple Music kommer till smarthögtalarna Nest Audio och Nest Mini, samt smartskärmarna i Nest Hub-serien. Musiktjänsten kommer även att fungera på andra högtalare så länge de stöder Google Assistant.

För att det ska fungera måste användarna länka sitt Apple-konto med Google Home-appen på mobiltelefonen. Därefter kan man använda rösten för att styra uppspelningen av enskilda låtar, album och låtlistor.

En spännande detalj är att man kan göra Apple Music till den förinställda musiktjänsten om man vill. Normalt är det YouTube Music, men du kan alltså byta om du vill. Det går även att välja Spotify, Pandora och Deezer sen tidigare

Stödet för Apple Music på Nest-serien med smarthögtalare gäller initialt i ett litet antal länder.

Först ut är Frankrike, Japan, Storbritanningen, Tyskland och USA. Det är oklart när Sverige omfattas av stödet, men räkna inte med det förra än under 2021.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.