Stöd för Apple HomeKit till IKEA Starkvind

Ska även ha stöd för Google Assistant & Amazon Alexa

ikea starkvind bordsmodell 2021 1

Luftrenaren IKEA Starkvind får stöd för Apple HomeKit. Det rapporterar webbsajten HomeKit Authority efter att ha varit i kontakt med IKEA.

IKEA Starkvind är en smart luftrenare som kan anslutas till Trådfri Gateway (till skillnad från exempelvis luftkvalitetsmätaren Vindriktning som inte kan det) och den vägen använda Apple HomeKit.

Läs mer: IKEA lanserar smarta luftrenaren Starkvind – golvmodell & inbyggd i bord

IKEA utelämnade stödet för HomeKit i sitt initiala pressmeddelande om Starkvind. Därför är det oklart huruvida luftrenaren har stöd direkt från start eller om det kommer med en framtida mjukvaruuppdatering.

Även Google Assistant och Amazon Alexa ska fungera, men även här är det oklart om stödet finns från start eller inte.

HomeKit Authority varnar i sin artikel om att det utlovade stödet för andra smarta hem-lösningar potentiellt kna dröja månader i värsta fall.

Som exempel på varför nämner webbsajten att mörkläggningsgardinerna Fyrtur och Kadrilj inte fick stöd för HomeKit förrän flera månader efter lanseringen.

Summering av artikeln:
– Stöd för HomeKit, Assistant och Alexa
– Oklart om stödet finns från säljsstart
– Varning för att stödet kan komma månader efter lansering

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.