Apples webbutik har fått en egen sida

Nu är det enklare att hitta alla köpbara prylar webbutiken

apple butik se browser 2021

Apple har släppt en ny design till sin officiella webbutik. Istället för att bara vara inbakad bland produkterna på sajten så har den äntligen fått en egen, lättåtkomlig flik.

Den senaste stora omarbetningen av webbsajten skedde 2015 när Apple oväntat gjorde butiksdelen av sajten nästan helt osynlig. Den blev i princip en integrerad del av produktsidorna utan en separat butikssida.


Läs mer: Hackergrupp som utförde Coop-attacken försökte utpressa Apple

Under natten till onsdagen släpptes en ny omarbetning av sajten som frigjorde butiksdelen igen.

Efter några timmars avbrott på sajten för användarna så finns butiken nu lätt åtkomlig via fliken “Butik” som finns på skärmens övre vänstra del, närmast Apple-logotypen.

Uppdelningen av butikssidan består av flera sektioner. Överst finns snabblänkar till kontakt med säljare om du behöver assistans med ditt köp samt hänvisningar till fysiska butiker.

Under det hittar du produktkategorier, köptips och och ytterligare länkar till hjälp med köp.

Du kan skrolla uppåt och neråt med en vanlig datormus, men produkt- och tipskarusellerna som Apple använder kan inte skrollas i sidled utan en pekplatta. Åtminstone inte i skrivande stund.

Läs mer: Test: Belkin Boost Charge Pro för iPhone 12-serien – trådlös laddning med MagSafe

Webbutikens snabblänkar till produktkategorierna går inte till de vanliga produktsidorna.

Istället hamnar du på specialdesignade köpsidor som hjälper dig att hitta rätt produkt. Här hittar du shoppingguider, får hjälp av Apples säljare och hittar information om hur du byter in dina Apple-prylar (dock rekommenderar vi att du säljer via säljssajter som Blocket och Facebook istället).

På köpsidorna hittar du även tillbehören som fungerar med respektive pryl.

Vad tycker du om nya webbsajten? Är det bättre eller sämre än tidigare? Skriv en kommentar och berätta!

Summering av artikeln:
– Helt ny butikssida på Apples webbsajt
– Tydligare upplägg med fler köpguider och köphjälp
– Finns under fliken ”Butik” på sidans översta vänstra del

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.