Startup-företaget Sunbird vill ta iMessage till Android (ny app)

Sunbird iMessage

Ett nytt företag lovar att ta iMessage till Android när Apple vägrar göra det. Det är knappast första gången och frågan är vad Sunbird kan göra där andra lösningar som Beeper, BlueBubbles och AirMessage inte lyckats fullt ut (eller överhuvudtaget).

Sunbird har släppt en tidig alfa-version av en meddelande-app som ska göra det möjligt för användare av iOS att kommunicera via iMessage med Android-användare. Den som vill testa måste bli inbjuden och det är varierande uppgifter om huruvida det faktiskt fungerar eller inte.


Vi har löst 14 år av kommunikationsutmaningar associerade med meddelanden på Android. Genom att uppfinna ny teknik som ger Android-användare iMessage på Android så kan de ta del av de mest populära funktionerna i de populäraste meddelande-apparna som människor använder varje dag.

Danny Mizrahi, VD på Sunbird Messaging

Där andra aktörer som Beeper kräver att Android-telfonen är ansluten till en Mac-dator, iPhone eller iPad för att skicka meddelanden via iMessage så saknar Sunbirds lösning den begränsningen. Dessutom krypterar inte Beeper meddelandena hela vägen, vilket Sunbird menar att deras lösning gör.

En tidig introduktion till Sunbird och deras meddelande-app för iMessage.

Stödet för iMessage är inte den enda fördelen med Sunbirds nya meddelande-app. Den har nämligen stöd för många andra tjänster som RCS, WhatsApp, Facebook Messenger, Slack, Signal, Telegram och Discord. Även SMS och MMS stöds.

En stängd beta-version för utvalda användare släpps under slutet på 2022 och en lansering bör kunna ske kring mitten på 2023. Tillgänglighet och pris är inte fastställd än.

Observera att appen endast kommer att släppas till Android. Det finns inga planer på att skapa en liknande app för iPhone-telefoner.

Det finns tydliga varningsflaggor

Allt är dock inte positivt kring Sunbird och deras meddelande-app. Det finns några varningsflaggor som gör att intresserade kanske inte bör hålla andan alltför länge.

Till att börja med så är appen inte framtagen tillsammans med Apple. Att Cupertino-företaget skulle ge Sunbird officiell åtkomst till sin iMessage-tjänst och dessutom göra den tillgänglig på Android är knappast sannolikt.

Det andra problemet är att Sunbird inte vill prata om de tekniska lösningarna som ska göra allt möjligt. Kanske för att det är för tidigt, kanske för att inte avslöja för mycket för Apple så att stödet stängs ner innan appen ens är ute.

En Twitter-användare som såg den initiala presentationen som Sunbird gjorde är synnerligen irriterade över hur illa den var.

De filtrerade alla frågor via en moderator och blockerade Zoom-chatten. De läste inga uppenbarligen tuffa frågor eller gav tekniska detaljer. Förskräcklig presentation. Stora röda flaggor.

Ron Amadeo, Twitter

Huruvida Sunbird faktiskt har löst problemen med iMessage på Android eller inte återstår att se. Vi hoppas så klart att de har en fungerande lösning, men just nu finns inte många tecken på det. Webbsajten AndroidAuthority fick chansen att prova företagets app, men då gick det varken att sända eller ta emot meddelanden via iMessage. Ouch.

Apple arbetar på en ny version av iMessage

Vi vet sen tidigare att Apple arbetar på en ny version av iMessage för iPhone, iPad och Mac. Bland annat med en ny hemskärm och förbättrade chattfunktioner.

När den nya versionen släpps så är det möjligt att Apple gör förändringar i sin ”backend” som ställer till det för Sunbirds nya meddelande-app. Det beror helt på hur den tekniska lösningen ser ut.

Mer information om Sunbirds app och Apples nya iMessage-app följer under 2023.

Via AppleInsider

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.