Apple kan släppa ny version av Meddelanden-appen & iMessage

Apple iMessage

Apple uppges arbeta på en ny och mer avancerad version av Meddelanden för iOS, iPadOS och macOS. Det är tidiga uppgifter som ska tas med en stor nypa salt, men här går vi igenom alla uppgifter som finns just nu.

Nyheterna i kommande Meddelanden-appen

  • Ny hemskärm med fler funktioner
  • Förbättrade chattfunktioner

Det saknas fortfarande många detaljer, men enligt läckaren så kommer nya Meddelanden-appen att introducera en helt ny, mer funktionsrik hemskärm.

På hemskärmen väntas det finnas snabbåtkomst till funktioner som chattrum, videoklipp och chattfunktioner. Den senare väntas även fungera med Apples kommande AR/VR-headset som kan släppas senare i år (eller under 2023).

iOS 16

Appen är designad för iOS 16 och iPadOS 16

Redan med iOS 16 och iPadOS 16 så introducerade Apple en rad förbättringar till Meddelanden-appen och iMessage-funktionen.

Bland annat möjligheten att redigera och ta bort nyligen skickade meddelanden, och du kan markera konversationer som olästa samt bjuda in till samarbete direkt i iMessage. Det går även att få aktivitetsuppdateringar.

Med nya Meddelanden-appen som kommer senare så ska många av funktionern bygga på Apples tekniker som byggts in i iOS 16 och iPadOS 16, och sannolikt även macOS Ventura.

Memojis och SharePlay kan få stort utrymme

När Meddelanden-appen släpps så väntas den vara tätt knuten till Apples AR/VR-headset.

Inte bara för att du kan skicka och ta emot meddelanden samt samtal direkt till headsetet, utan för att du får en tät anknytning till memojis och funktionen SharePlay.

SharePlay är en teknik för att uppleva filmer och serier tillsammans med familj och vänner. Alla får exakt samma upplevelse, exakt samtidigt. Och tekniken fungerar med FaceTime som är direkt inbyggd i Meddelanden-appen idag med iOS 16 och iPadOS 16.

Det gör att nya appen får en tydlig koppling till AR/VR-headsetet vilket gör hela ryktet mer trovärdigt.

Här är läckaren som avslöjade nya Meddelande-appen

Twitter-kontot ”Majin Bu” avslöjade nya appen via en enkelt tweet den 14 oktober. Där skriver personen bakom kontot att ”enligt mina källor så arbetar Apple på en ny version av iMessage. Ny hemskärm, chattrum, videoklipp och en ny chattfunktion för AR. Appen borde släppas nästa år tillsammans med det nya headsetet”.

Vi säger det igen – du ska ta ryktet om nya appen med en stor nypa salt. Majin Bu är inte den säkraste i sin rykten om vi ser historiskt på alla rykten som hen har läckt via Twitter.

Med det sagt så finns en hel del trovärdigt att lyfta fram i det senaste ryktet, så vi har stora förhoppningar om att iMessage faktiskt blir lite bättre framöver.

Så troligt är det att ryktet är sant

Apple vill låsa in användarna i sitt ekosystem och speciellt på den amerikanska marknaden så används iMessage som en ordentlig slagpåse för att locka över Android-användarna. Allt handlar om att binda användarna och göra det svårare för dem att ta sig ur till en konkurrerande meddelande-app.

Globalt är konkurrensen om användarna stenhård. Framför allt Facebook Messenger och systerappen WhatsApp har en mycket stor andel av användarna. Och om iMessage ska fortsätta att vara aktuell så måste Apple förnya och förbättra så att användarna känner att appen är relevant.

Vi tror att det finns stor sanning i ryktet från Majin Bu att det kommer en ny Meddelanden-app och att iMessage förbättras. Exakt hur återstår att se, men vi förväntar oss tydliga förbättringar under 2023.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.