Minecraft Legends släpps våren 2023

Minecraft Legends

Äntligen vet vi när Minecraft Legends släpps. Spelet som är ett action-strategi baserat på Minecraft-universumet är ett tätt samarbete mellan Mojang Studios och Blackbird Interaktive – och spelet släpps under våren 2023.

 • Större fokus på berättelsen
 • En ny mob kallad The Hosts
 • Stöd för multiplayer, co-op och PVP
 • Piglins och golems får större utrymme i spelet
 • Flera nya verktyg och tillbehör

Under Minecraft Live 2022 så presenterades flera nyheter kring spelet och vi fick helt nya videor som visar framstegen i spelets utveckling. Bland annat introducerades en ny fiende (en så kallad mob) och lanseringsdatumet.


Här är allt som avslöjades kring Minecraft Legends under Minecraft Live 2022.

Här är den första trailern till spelet. Trailern släpptes i juni 2022.

Visste du? Bedrock och Java Edition säljs inte längre separat – köp en, få båda

Då släpps Minecraft Legends

Som ovan nämnt så släpps spelet under våren 2023. Vi har inget närmare lanseringsdatum än så, men eftersom vi räknar med att våren sträcker sig någon gång mellan mars och maj så hoppas vi på ett släpp någon gång då.

Fokus på berättelsen och mobs som pratar

Minecraft Legends har mycket större fokus på att skapa berättelser än både originalspelet Minecraft och Minecraft Dungeons. Målet är att du ska få en närmare kontakt med universumet där spelet utspelar sig och är tätt knutet till den andra stora nyheten – mobs som pratar.

För första gången någonsin i ett Minecraft-spel så har mobsen fått en röst. Det handlar dock inte om vilka mobs som helst (nej, du kan glömma att creepers kan prata). Det är bara de så kallade ”The Hosts” som kan kommunicera med rösten. En helt ny mob som är introducerades specifikt för Minecraft Legends.

Här är vad vi vet om The Hosts idag:

 • The Hosts är en tätt integrerad del av Minecraft Legends och de fungerar som den officiella rösten åt Overworld.
 • Det finns tre Hosts – Foresight, Action och Knowledge. De representerar de tre karaktärerna som alla spelare måste omfamna för att lyckas i spelet.
 • Under spelets gång så kommer The Hosts att ge spelarna tips och råd, samt bidra med verktyg under berättelsens gång.

Och på tal om mobs. Minecraft Legends har en hel drös med nya fiender och karaktärer att interagera med (eller mörda, om du föredrar det).

En stor del av spelet fokuserar på Piglins. En typ av mob som kommer i en rad olika varianter md fokus på olika design, förmågor, attackstyrkor och svagheter.

Taggad på Minecraft Legends? Du MÅSTE se den här videon!

Även golems är en stor del av spelet. Inte minst då spelarna kan ta hjälp av golems på sina uppdrag. Har du problem med en specifik del av spelet? Ingen fara, bara frammana en golem som står vid din sida. Vi anar att alla piglins tänker sig för innan de attackerar när du har en stenjätte två steg bakom dig.

Stöd för multiplayer och co-op

Du kan spela med upp till tre kompisar i samma session. Har du inte så många kompisar online samtidigt? Ingen fara, du kan köra co-op med en kompis om du föredrar det.

Den som vill köra PVP och slåss mot sina kompisar istället för att hjälpa dem kan så klart göra det. Minecraft Legends har team-baserad PVP med custom matcher direkt från start.

Mojang Studios säger att de har fler avslöjanden kring multiplayer-delen i framtiden, så vi får snällt vänta och se vilka andra nyheter de har i åtanke.

Minst tre nya verktyg och vapen

Under Minecraft Live 2022 så visades tre nya verktyg och vapen som är essentiella för spelarna när de ska slå tillbaka de överväldigande horderna med piglins som invaderat världen.

 • The Flame of Creation
 • The Banner of Courage
 • The Lute

Det är inte helt klarlagt vad precis alla verktygen gör, men vi vet åtminstone att The Lute kan spawna hjälpande spelare till världen om den används på rätt sätt.

Via Windows Central

FAQ

När släpps Minecraft Legends?

Mojang Studios säger att spelet släpps våren 2023.

Har Minecraft Legends stöd för multiplayer?

Ja, upp till fyra spelare kan spela tillsammans.

Har Minecraft Legends stöd för co-op?

Ja, du kan spela berättelsen tillsammans med en kompis i Minecraft Legends.

Har Minecraft Legends stöd för PVP?

Ja, Minecraft Legends har stöd för PVP.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.