Starlink finns nu på alla sju kontinenter

Starlink
Foto: Mariia Shalabaieva, Unsplash

Starlink finns nu att skaffa på jordens alla sju kontinenter. Det avslöjade Starlinks VD, Elon Musik, i ett Twitter-meddelande.

Just nu har Starlink 3 136 satelliter i omloppsbana runt jorden, inräknat de 54 satelliter som SpaceX skjöt upp under söndagen.

Starlink har som målsättning att ha 42 000 satelliter i omloppsbana vid mitten på 2027.

Starlink har strävat efter att expandera kraftigt i USA och har ansökt om subventioner på 886 miljoner USD för att kunna öka bredbandsstödet på den amerikanska landsbygden.

Amerikanska FCC har valt att neka Starlink subventionerna vilket kan begränsa expansionen åtminstone kortsiktigt.

Starlink finns att köpa i stora delar av Sverige idag. Du skaffar Starlink utan bindningstid med en månadsavgift på cirka 1 000 kronor per månad. Därtill kostar det 6 900 kronor för startpaketet så att du faktiskt kommer igång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.