Stardew Valley rekordsäljer – oklart med fler uppdateringar

Spelutvecklaren ConcernedApe arbetar på nya spel med pixelgrafik

stardew valley 15 2020 2021

Stardew Valley slår nya rekord och passerar 15 miljoner sålda exemplar.

Spelets grundare Eric ”ConcernedApe” Barone säger i ett uttalande på Twitter att han nu skiftar fokus till ett nytt spel.

Läs mer: Stardew Valley 1.5 släppt till PC – till konsoler tidigt 2021

Originaltrailern från 2016

Många är nu rädda för att utvecklingen kring Stardew Valley helt ska sluta. Och rädslan är inte helt obefogad.

Enligt Eric har han inte bestämt sig för om det blir fler uppdateringar till Stardew Valley i framtiden. Eller omfattningen på dem om det blir några.

Det vore rimligt att tänka sig åtminstone buggfixar som håller spelen aktiva under några år framöver. Men nya funktioner är betydligt mindre tänkbart.

Nya spelen är inte avslöjade – än

Det nya spelet från Eric är inte avslöjat i sin helthet än. Han har bekräftat att det är ett nytt pixelspel med grafik lik Stardew Valley, men det är inte ett farmingspel den här gången.

Eric avslöjar så lite som att det finns drag från Stardew Valley, men mer än så får vi inte veta.

Sedan länge vet vi att Eric ”ConcernedApe” Barone arbetar på två separata spel där åtminstone den ena (utan att vara ett farmingspel) utspelar sig inuti världen för Stardew Valley.

Läs mer: 10 miljoner sålda exemplar av Stardew Valley

Sedan Stardew Valley släpptes till PC under 2016 så har spelet breddats ordentligt med nytt nya banor, flerspelarstöd och versioner för både mobiler och spelkonsoler.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.