Stardew Valley har sålts i mer än 20 miljoner exemplar

stardew valley 15 2020 2021

Otroligt populära Stardew Valley fortsätter att storsälja. Spelet har nu passerat 20 miljoner sålda exemplar över alla plattformar där spelet finns. En fantastisk bedrift och en underbar milstolpe säger spelets skapare Eric Barone.

Stardew Valley lyckades nå 10 miljoner sålda exemplar under sina fyra första år. Bara sedan september förra året så har ytterligare 5 miljoner exemplar sålts och Eric säger till PC Gamer att spelet säljer fler exemplar om dagen än någonsin tidigare.

Lästips: Ny uppdatering till Stardew Valley (1.5.5) – flytta husdjur med ett musklick

Varför spelet säljer så bra just nu vet Eric inte. Men han säger till PC Gamer att han hoppas att fler spelare hittar till Stardew Valley och att de tipsar fler om att spelet finns.

Samtidigt som Stardew Valley storsäljer så har Eric Barone valt att lämna det åt sitt öde. Efter den senaste, sista uppdateringen så arbetar han på ett nytt spel istället. Det heter Haunted Chocolatier och använder samma grafiska stil som Stardew Valley.

Anledningen till att han började på något nytt är enkel. Han vill följa sitt hjärta för att inte riskera att innehållets kvalitet ska påverkas negativt.

Och vi vill mena att Stardew Valley inte behöver mer faktiskt innehåll just nu. Spelet är enormt och du kan spendera hundratals timmar utan att känna att det blir enformigt. Vi hoppas bara att Eric ser nyttan i att uppdatera spelet med jämna mellanrum för att ta bort hittade buggar och behålla kompatibiliteten med datorer, spelkonsoler, surfplattor och mobiltelefoner.

Lästips: Stardew Valley rekordsäljer – oklart med fler uppdateringar

Läs mer hos Engadget här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.