Netflix planerar att visa livesändningar

Netflix
Foto: Thibault, Pening, Unsplash

Netflix kan utöka sin streamingtjänst med livesändningar av standup-komedi. Det skriver webbsajten Deadline som säger att filmtjänsten arbetar på den tekniska lösningen just nu.

Med livesändningar öppnar Netflix för att tittarna ska kunna rösta i tävlingar och se på live-evenemang av olika slag. Deadline säger att det intialt handlar om standup-komedi av olika slag.

Filmtips: Streama The Batman – här strömmar du filmen

Och faktum är att Netflix redan har provat på livesändningar tidigare, då med Netflix Is a Joke-festivalen tidigare i år. Det är en festival som huserar ungefär 300 komiker och inkluderar kända namn som Dave Chappelle, Larry David och Pete Davidson.

Även Disney+ är med på tåget efter att ha strömmat Oscarsgalan live. Och senare under året kommer Disneys filmtjänst att live-visa Dancing With the Stars.

Netflix har inte avslöjat något om visningen av live-evenemang, vi har därför inga officiella uppgifter. Därför saknas det en hel del information som lanseringsdatum, vilka evenemang som visas och huruvida det kommer att finnas möjlighet att kommentera på evenemangen.

Den kanske största marknaden för live-strömmade evenemang är sport. Det vore ett stort steg bort från Netflix normala rutiner och utbud om de började strömma amerikansk fotboll och andra sportrelaterade evenemang, men potentialen är enorm.

För mer information kan du läsa mer hos Deadline och The Verge.

Filmtips: Streama Uncharted – här strömmar du filmen

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.