Stardew Valley får en ny uppdatering – version 1.6

stardew valley village 2021

En ny uppdatering är på gång till Stardew Valley. Du ska dock inte räkna med att den tillför många eller stora nyheter. Faktum är att den är ganska liten.

Version 1.6 bekräftades av spelets skapare Eric ”ConcernedApe” Barone tidigare i juni. I ett meddelande säger han att uppdateringen främst fokuserar på moddstödet.

Det kommer att finns några andra småsaker till Stardew Valley som fler än bara moddare kan använda. Men det är inte mycket säger Eric.

Den i skrivande stund senaste uppdateringen är version 1.5 och den släpptes i december 2020. Sedan dess har Eric arbetat på ett nytt spel kallat ”Haunted Chocolatier”.

Efter nyheten att han arbetar på det nya spelet så har uppdateringarna till Stardew Valley stagnerat.

Version 1.6 är inte en nystart för spelet, men det ger alla lite andrum och förbättringar tills Haunted Chocolatier släpps senare under året (eller nästa). Just nu är nya spelet planerat att släppas till PC.

Eric säger att det kommer att finnas referenser i Haunted Chocolatier som kan härledas till Stardew Valley. Dock vet han inte hur djupt de kommer att gå riktigt än.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.