Nu säljs premiumkonton för ChatGPT på Dark Web

ChatGPT
Foto: Levart_Photography

Cyberkriminella säljer stulna premiumkonton för ChatGPT på Dark Web. Det avslöjar säkerhetsföretaget Check Point som nyss släppt forskning som avslöjar en snabbt växande marknad.

Här är fyra punkter som avslöjas av forskningen:

  1. Läcka och gratis publicering av inloggningsuppgifter till ChatGPT-konton
  2. Handel med premium ChatGPT-konton som har blivit stulna
  3. Bruteforce- och Checker-verktyg för ChatGPT – verktyg som tillåter cyberkriminella att hacka sig in i ChatGPT-konton genom att köra enorma listor med e-postadresser och lösenord, och försöka gissa rätt kombination för att få tillgång till befintliga konton.
  4. ChatGPT-konton som en tjänst – dedikerad tjänst som erbjuder att öppna ChatGPT-premiumkonton, troligtvis genom att använda stulna betalkort.

Lästips: Hur fungerar ChatGPT och vad är generativ AI?

De stulna konton säljs i sin helhet eller erbjuds gratis för att marknadsföra sina egna verktyg för att stjäla andra konton.

Check Point noterar också att tillgång till ChatGPT-konton i vissa fall byts mot tillgång till olika hackarverktyg.

Det hela innebär att generativ AI och ChatGPT nu blir fritt åtkomlig på marknader där den egentligen finns. Som Ryssland, Kina och Iran.

En viktig detalj om de stulna premiumkonton för ChatGPT är inte bara åtkomsten som nu är gratis. Cyberkriminella kan även hämta all historik vilket betyder att precis allt som den ursprungliga användaren har matat in nu går att se.

Lästips: Elon Musk arbetar på konkurrent till ChatGPT / OpenAI

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.