Star Wars Jedi: Survivor – kräver 155 GB på din hårddisk

Star Wars Jedi: Survivor

Om du planerar att spela Star Wars Jedi: Survivor så gäller det att du har rejält med ledigt utrymme på hårddisken. Spelet kräver nämligen skyhöga 155 GB i anspråk.

Det är betydligt högre än många andra så kallade AAA-titlar på marknaden idag, men det finns några tungviktare i samma liga som behöver 100 GB eller mer.

Bland annat Red Dead Redemption 2, Borderlands 3: Director’s Cut och nyversionen av Call Of Duty: Modern Warfare. Tyngst är ändå Ark: Survival Evolved som med sina expansionspack når uppåt 400 GB om du vill ha allt som spelet erbjuder. Ouch.

Om du vill spela Star Wars Jedi: Survivor på din gamingdator och finner att utrymmet lämnar en del att önska så kan du enkelt (och hyggligt billigt) uppgradera med en ny, större SSD-enhet. Du får en supersnabb NVMe SSD på 1-2 TB för runt 600 till 1 200 kronor idag.

Spelar du däremot på en Xbox- eller Playstation-konsol så blir det genast mycket värre. Då sticker priserna iväg på lagringen och många lär behöva rensa ut befintligt installerade spel i konsolen snarare än att uppgradera med en extern SSD-modul.

De lägsta priserna på SSD-enheter till datorn och din PS5:a hittar du på Prisjakt här.

Star Wars Jedi: Survivor släpps till PC, Xbox Series X/S och Playstation 5. Premiärdatumet är den 28 april 2023.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.