Stänga av Always-on på iPhone 14 Pro & 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Always On

En av de största nyheterna med iPhone 14 Pro och 14 Pro Max är den förbättrade skärmen. Med Always-on-funktionen särskiljer sig de dyrare modellerna stort från billigare iPhone 14 och 14 Plus.

Samtidigt är det inte alla som uppskattar Always-on-funktionaliteten och helst stänger av den. Tacksamt nog är det enkelt gjort via inställningarna om du vet vart man letar.

Lästips: Fungerar iPhone 13-skal på iPhone 14?

Så stänger du av Alltid-på-skärmen till iPhone 14 Pro & 14 Pro Max

1. Gå till Inställningar > Välj Visning och ljusstyrka

iphone 14 pro always on setting 1 2022

2. Slå av Alltid-på-inställningar

iphone 14 pro always on setting 2 2022

Innan du slår av Always-on-skärmen

En nämnvärd detalj innan du slår av funktionen för Always-on är att den inte bör påverka batteriförbrukningen nämnvärt.

När Always-on är akiverat så är ljusstyrkan minimal vilket minskar energiförbrukningen. Dessutom går skärmen ner i ett låghastighetsläge på 1 Hz.

Normal uppdateringsfrekvens är upp till 120 Hz för iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max. För de billigare modellerna är det upp till 60 Hz som gäller.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.