Ubisoft ökar priset på sina toppspel (AAA)

ubisoft skull bones promo 2022

Spelutgivaren Ubisoft meddelar att alla kommande toppspel i AAA-klassen får en saftig prishöjning.

Det är Ubisofts VD Yves Guillemot som avslöjar prishöjningen under en intervju med Axios, och du kan räkna med att få betala uppåt 70 USD, eller cirka 900 kronor i vissa fall.

Första spelet att få prishöjningen är hett efterlängtade Skull & Bones som släpps senare under 2022.

Lästips: Nya Playstation 5 (2022) drar mindre ström och är fysiskt mindre

Nyligen presenterade Assassins Creed Mirage kommer däremot inte att få samma prishöjning. Anledningen är att spelet är mindre omfattande än Assassins Creed Vikings och därmed inte kräver samma tid för att färdigställas.

Däremot kan vi räkna med att Assassins Creed Mirage får ett högre pris i längden för den som vill ha allt som spelet erbjuder med nya expansioner och tilläggspaket.

Activision, EA & Square Enix har redan höjt sina priser

Tunga konkurrenter som Activision, EA och Square Enix har redan höjt sina priser på spelen till nya generationens spelkonsoler.

Det är inte ovanligt att få betala uppåt 700-800 kronor för ett konsolspel på skiva, och ännu mer om du köper direkt via Sonys eller Microsofts egna spelbutiker.

Via DualShockers

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.