Spotify tömmer batteriet på iOS 14.8 & iOS 15

Spotify

Spotify bekräftar att iOS-appen är problematisk för användarna just nu. Den som använder en mobiltelefon med iOS 14.8 eller 15 kan notera att batteriet töms mycket snabbare än normalt.

Att lyssna på musik är vanligtvis inte någon påfrestande uppgift för din mobiltelefon. En nyare modell ska klara många timmars musikspelande utan några som helst problem. Speciellt nya iPhone 13-serien.

Läs mer: Windows 11 integrerar Spotify med Focus sessions

Men det förutsätter att mobiltelefonen inte har senaste Spotify-versionen på iOS 14.8 eller 15. Enligt webbsajten AppleInsider, och Spotify som bekräftat nyheten, kan musikappen ställa till rejält med batteriproblem.

Enligt uppgift kan Spotify-appen dränera hela 30 procent av batteriets kapacitet – på bara en timme. Oavsett om du har skärmen på eller av.

Förutom att dränera batteriet onormalt snabbt så blir drabbade mobiltelefoner dessutom ruskigt varma.

Drabbade användare säger att de har testat många olika lösningar för att åtminstone fixa problemet temporärt. Bland annat att starta om mobiltelefonen, stoppa bakgrundsaktiviteter för Spotify, bara använda 4G/5G, ominstallera appen och mer.

Läs mer: Spotify Plus är en billigare prenumeration med reklam och färre gratisrestriktioner

En användare säger sig ha blockerat all data för Spotify-appen och ändå drog den mellan 30 och 40 procent av batteriet. Ouch!

Spotify bekräftar att det finns ett problem som drabbar användarna och att företaget tittar på en lösning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.