Spotify Stations stängs ner den 16 maj 2022

Spotify Stations
Spotify Stations

Spotify har meddelat att de stänger ner tjänsten Stations. Nyheten kommer kanske inte som någon större chock för användarna då appen aldrig lämnade beta-stadiet och fångade aldrig intresset hos den bredare skaran användare.

I ett uttalande till webbsajten 9to5google säger Spotify att de ser Stations som ett lärorikt experiment och att det inte är något annat. För de inbitna fansen som använder appen dagligen lär det däremot vara mer än så.

Lästips: Fler använder Spotify – trots kontroversen med Joe Rogan

Det här är Spotify Stations

When you have access to all the music in the world, finding the right thing to play can feel like a challenge. With Stations, you can listen immediately, and switching stations is simple and seamless–no searching or typing needed. As you listen, it learns what you like and creates personalised stations that you’ll love.”

Spotify Stations är en separat app för Android- och iOS-användare med ett enda syfte – att på ett enkelt och praktiskt vis ge åtkomst till alla radiostationer som Spotify erbjuder.

Användarna kunde skapa egna egna stationer utifrån sina egna musikval och favoritmusik. Därefter kan de enkel växla mellan stationerna på några sekunder efter tycke och smak.

Appen släpptes initialt bara för den australienska marknaden och spreds därefter till ytterligare marknader.

Lästips: Spotify Stations släppt till Android & iOS

1+ miljoner nedladdningar på Play Store

Så hur många använder egentligen Spotify Stations idag? Musiktjänsten har inte släppt några officiella siffror, men vi vet åtminstone att Stations-appen har laddats ner minst en miljon gånger från Play Store. Det kan jämföras med Spotifys huvudapp som laddats ner mer än en miljard gånger.

De som har använt Stations-appen har bidragit till den framtida utvecklingen av musiktjänstens andra appar och tjänster, så i längden hoppas vi att ingen går helt lottlös efter den 16 maj.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.